Επιστολές Τελευταία Νέα

Παζάρι

Η ιστορική λαϊκή αγορά της πόλης μας απροστάτευτη για ακόμη μια φορά.

Την στιγμή που οι επιπτώσεις της πανδημίας γιγαντώνονται,υπερχρεωμένοι  επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι ,πολυκαταστήματα  που περιθωριοποιούν καθημερινά όλο και περισσότερους(που έχουν κυριεύσει τις αγορές και περιθωριοποιήσει τους) μικρούς ΕΒΕ,την ώρα που μας πνιγεί η υπερφορολόγηση(όλο ένα και) καθημερινά και στο βάθος πλειστηριασμοί σφίγγουν την θηλιά στους αυτοαπασχολούμενος (και) επαγγελματίες.

Παράλληλα διαγράφεται ένα αβέβαιο μέλλον στους συναδέλφους με τα επιπλέον νέα έκτακτα μετρά που εφαρμόζονται ξανά και βρίσκει τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών και των παραγώγων στο χείλος της καταστροφής μετά την νέα αναστολή των λαϊκών αγορών.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ    βάζει επιτακτικά τα προβλήματα των συναδέλφων σαν μείζων πρόβλημα για την τοπική οικονομία και χωρίς κωλυσιεργίες και γραφειοκρατικά προβλήματα οι θεσμικοί και παραγωγικοί φορείς του νομού πρέπει να βοηθήσουν  (και) να προστατευόσουν την ιστορική μας λαϊκή αγορά, τους  επαγγελματίες  και μικρούς παραγωγούς.

)ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

2)ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.

3)ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ,ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ,ΠΩΛΗΤΕΣ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Να διεκδικήσουν την επαναφορά  του ατομικού αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ, αυξημένο3.000 ευρώ ανά παιδί, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μέσων εργασίας κα εμπορευμάτων, την κατάσχεση επαγγελματικών λογαριασμών για κάθε αυτοαπασχολούμενο. Να απαιτήσουν την κατάργηση  των διοδίων και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, που έχουν εκτοξεύσει το κόστος της μεταφοράς των προϊόντων στα ύψη.

Αυτοί που παλεύουν καθημερινά για το μεροκάματο, είτε στο μαγαζί είτε στον πάγκο έχουν έναν εχθρό που τους αφανίζει:  τους επιχειρηματικούς ομίλους(το μεγάλο κεφάλαιο), τα μονοπώλια με τη βοήθεια των πολιτικών και συνδικαλιστικών  τους υπηρετών. Από κοινού να πάρουν τα μέτρα τους και να τους αντιμετωπίσουν ενισχύοντας τις αντιμονοπωλιακές δυνάμεις που πρωτοστατούν στη πάλη αυτή.

Πληρώσαμε τη προηγούμενη κρίση.

Δεν αντέχουμε να πληρώσουμε και αυτή που έρχεται!»

Σχετικά Άρθρα