Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Το υπέρ του Σάββα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο

Κύριε πρόεδρε θα επανερχόμαστε πάντα έως ότου λήξει αυτή η ιδιότυπη «Δημοκρατική Καραντίνα» που επιβάλλατε στις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβούλιου, διευκρινίζοντας ότι: 

Τα δια περιφοράς Δημοτικά Συμβούλια, πραγματοποιούνται κατ΄ εξαίρεση και κάτω από απολύτως έκτακτες και κατεπείγουσες συνθήκες (άρθρο 67 παρ. 5 του νόμου 3853/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 184 του νόμου 4635/2019), αποτελούν  ξεκάθαρα συνειδητή επιλογή της Δημοτικής Αρχής και μέγιστη προσβολή των Δημοτών μας. Σε αυτά όπως γνωρίζετε εισάγονται και  συζητούνται μόνο θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα για τα οποία είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης και βάσιμα πιθανολογείται κίνδυνος εκ της αναβολής. Το θέμα του σημερινού δια περιφοράς Δημοτικού Συμβουλίου είχε όλο το χρόνο να συζητηθεί, κάτι που με δική σας ευθύνη δεν έγινε και βεβαίως δεν εμπίπτει στην περίπτωση του κατεπείγοντος.

Ρωτάμε λοιπόν για άλλη μια φορά  γιατί επιλέχθηκε  η δια περιφοράς συνεδρίαση και όχι η τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην εγκύκλιο του ΥΠΕΣ με αριθμ. 18318/13-3-2020, αφού στην πρώτη περίπτωση υπάρχει αδυναμία διαλόγου, διευκρινιστικών ερωτήσεων, ενημέρωσης για τις θέσεις και τις απόψεις όλων των μελών του συμβουλίου και κυρίως εισαγωγής σε αυτά νέας διαφορετικής προς ψήφιση πρότασης.

Εγείρονται δηλαδή με τον τρόπο αυτόν σοβαρά ερωτήματα για  αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες και σε στενό αυτοδιοικητικό κύκλο.

Επιπλέον, είναι τουλάχιστον οξύμωρο, ενώ επιμένετε στα δια περιφοράς «σιωπηλά» συμβούλια να μας καλείτε σε δια ζώσης ενημέρωση για τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, αύριο στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης!!!!!!

Γίνεται λοιπόν φανερό ότι κανενός είδους τεχνικό ή υποκειμενικό εμπόδιο δεν υφίσταται για τις συνεδριάσεις (ακόμη και δια ζώσης) του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντίθετα, αποδεικνύεται η έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς σας, να λειτουργήσει (επί της ουσίας και όχι τύποις) το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζοντας  αν χρειαστεί ακόμη  και σε μεγαλύτερους χώρους (πχ αμφιθέατρο).

Αποκλειστικός υπεύθυνος για αυτόν τον εμπαιγμό θεωρούμε ότι είναι ο Δήμαρχος Ξάνθης.

Η τοποθέτηση και η ψήφος μας για το σημερινό δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο, παρακαλούμε να καταγραφεί ως εξής:

1ο ΘΕΜΑ: «Λήψη απόφασης για την επέκταση της διάρκειας λειτουργίας της παράλληλης υπαίθριας Λαϊκής Αγοράς στον Δήμο Ξάνθης για (1) μήνα»

ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ: ΥΠΕΡ, διότι παρά το έλλειμμα δημοκρατικού διαλόγου και διαφορετικής πρότασης που μάλλον δεν έχετε μάθει να δέχεστε, δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να ταλαιπωρήσουμε παραγωγούς, επαγγελματίες και καταναλωτές μη συμμετέχοντας στο σημερινό Συμβούλιο και προσπαθώντας να σας πείσουμε να συζητούνται όλα τα θέματα του Δημοτικού μας Συμβουλίου με τρόπο πολιτισμένο, ουσιαστικό και δημοκρατικό.

Τέλος απαραίτητη προϋπόθεση για τη θετική μας ψήφο αποτελεί η ανάγκη να τηρηθούν για όλους τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες υπαίθριας Λαϊκής Αγοράς Ξάνθης τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά και όχι να ισχύουν για κάποιους προνόμια διαφορετικά, επειδή το αποφασίζει κατά περίπτωση κάποιος εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, για προφανείς βέβαια λόγους.

Ξάνθη, 11/6/2020

Δημοτική Παράταξη

“  ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ“

Σχετικά Άρθρα