Έβρος Τελευταία Νέα

Αστυνομικοί πυροβόλησαν όχημα και κατάφεραν να συλλάβουν τον διακινητή

Συνελήφθη την 6-6-2020 το μεσημέρι, σε δασική περιοχή του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Ο δράστης οδηγώντας το παραπάνω όχημα, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης πληρώματος περιπολικού αποτελούμενο από δύο αστυνομικούς, επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο και να συλλάβουν το δράστη, ένας εξ αυτών πραγματοποίησε βολές εκφοβισμού στον αέρα και βολές ακινητοποίησης του αυτοκινήτου, το οποίο τελικά ακινητοποιήθηκε σε δασικό δρόμο.

Ακολούθως οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον διακινητή, ενώ κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος διαπίστωσαν ότι μετέφερε δεκατρείς μη νόμιμους μετανάστες, δύο εκ των οποίων είχαν τραυματισθεί ελαφρά στο γλουτό και στο μηρό προφανώς από τους πυροβολισμούς.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν. Για τον τραυματισμό των αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των δύο εμπλεκόμενων αστυνομικών. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Σχετικά Άρθρα