Κύριο Θέμα Μειονότητα Τελευταία Νέα

Η αφανής συμβολή της Βακουφικής Επιτροπής Ξάνθης κατά την πανδημία!

Με αφορμή ένα τηλεφώνημα που δέχθηκα από συμπολίτη, το οποίο με ρωτούσε για τον τρόπο ταφής των περιστατικών που έχουν καταλήξει μέχρι σήμερα από κορωνοϊό έκανα μια μικρή έρευνα για το πως έχει η κατάσταση στην πόλη μας.

Όπως έμαθα οι άνθρωποι της Βακουφικής Επιτροπής Ξάνθης είναι αυτοί που διαχειρίζονται τα περιστατικά των μουσουλμάνων συμπολιτών μας που έχουν καταλήξει τον τελευταίο καιρό από κορωνοϊό. Μάλιστα όπως μου είπαν μπήκαν σε αυτή την διαδικασία διότι δεν υπήρχαν γραφεία στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης που να αναλαμβάνουν την ταφή με ειδικές συνθήκες. Και αν υπάρχουν είναι μετρημένα στα δάχτυλα.

Έτσι λοιπόν με την βοήθεια του γιατρού του Κέντρου Υγείας Εχίνου κου. Πετρίδη αλλά και με τις συμβουλές και οδηγίες του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κου Καραδέδου, οι άνθρωποι της Βακουφικής επιτροπής Ξάνθης ο πρόεδρος κ. Καράνταη Χαλήλ αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι, έλαβαν όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειαζόταν ώστε να προφυλαχθούν οι ίδιοι αλλά και να προφυλάξουν όσους μετείχαν στην διαδικασία της ταφής των περιστατικών που αφορούν μουσουλμάνους συμπολίτες μας. Παράλληλα εξασφάλισαν και την τήρηση του θρησκευτικού τελετουργικού σε κάθε περίπτωση.

Φυσικά είχαν φροντίσει από νωρίς να προμηθευτούν και με τον απαραίτητο εξοπλισμό σε μάσκες, στολές και απολυμαντικά για τα οχήματα τους.

«Μικροί ήρωες» λοιπόν οι άνθρωποι της Βακουφικής Επιτροπής Ξάνθης που αν και αφανείς, κάνουν την δύσκολη δουλειά της μεταφοράς, φροντίδας και ενταφίασης των συμπολιτών μας μουσουλμάνων που έχουν καταλήξει από την πανδημία.

Σχετικά Άρθρα