Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

«Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει»στην Ξάνθη για την Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ

Τέσσερεις δυναμικές και εξωστρεφείς επιχειρήσεις της ακριτικής Ξάνθης συνάντησε στην πέμπτη«στάση»τηςη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ στο πλαίσιο της δράσης«Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει»,τουανοικτού κύκλου συναντήσεων με επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεωναπό κάθε γωνιά της χώρας που, παρά την κρίση του COVID-19 και τα προβλήματα που αυτή προκάλεσε, εξακολουθούν να επιχειρούν, να καινοτομούν και να διαπρέπουν δίνοντας το στίγμα της νέας εποχής, της νέας προσπάθειας.

Στην συνάντηση-τηλεδιάσκεψη της δράσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 02Ιουνίου 2020, τίμησαν με την συμμετοχή τουςοι Νίκος Φουρλακίδης (ιδιοκτήτης ALTECH – I ΦΟΥΡΛΑΚΙΔΗΣ &ΣΙΑ Ο.Ε.), Αντώνης Παζαρλής (ιδιοκτήτης MAXI COLOR A.E.), Αθανάσιος Πατσατζής (διευθύνων σύμβουλος KOMMOTEX) και Μαίρη Τσιακίρογλου (ιδιοκτήτης ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗ και Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ξάνθης). Την Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ εκπροσώπησαν ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Άκης Μπάφας, ο διευθυντής της ΓραμματείαςΓιάννης Τριανταφύλλου και ο Δημήτρης Φελεκίδης, Υπεύθυνος Ομάδας Εργασίας Επιχειρήσεων Κοσμητικής Ιατρικής, που έκανε και τον συντονισμό της συζήτησης.

Σε μια ζωντανή συζήτηση που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, οι προσκεκλημένοι επιχειρηματίες χαιρέτισαν την πρωτοβουλία της Γραμματείας και αναφέρθηκαν διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στις συνέπειες της απρόβλεπτης αυτής κρίσης για την επιχειρηματική κοινότητα της Ξάνθης αλλά και τις ανάγκες και προτάσεις τους για την επόμενη μέρα, σημείο στο οποίο έδωσαν και την μεγαλύτερη έμφαση.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν προς προβληματισμό περιλαμβάνονται η επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν χρόνια τις ΒΙΠΕ (φυσικό αέριο, βιολογικός καθαρισμός, ακίνητα δεσμευμένα που δε μπορούν να αγοραστούν από άλλους επιχειρηματίες κλπ), η ανάγκη οριστικής λύσης στο θέμα της επιδότησης εργοδοτικού κόστους 12% που ισχύει για την περιοχή, η αλλαγή των προγραμμάτων στήριξης από επιδότηση ανεργίας σε επιδότηση της εργασίας – στοιχείο το οποίο πλέον αποτελεί στρατηγική κυβερνητική επιλογή-, η ευκολότερη πρόσβαση για τις επιχειρήσεις της περιοχής στην τραπεζική ρευστότητα σε συνδυασμό με τον επανασχεδιασμό των προγραμμάτων δανειοδότησης των επιχειρήσεων ώστε να μην υπάρξουν νέες γενιές προβληματικών επιχειρήσεων και την ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους που πρέπει να συνδυαστεί και με την ουσιαστική αλλαγή νοοτροπίας της κοινωνίας, την ουσιαστική και διαρκή σύνδεση επιχειρήσεων και πανεπιστημίων και την δημιουργία σύγχρονων προγραμμάτων ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων από το προσωπικό των επιχειρήσεων ώστε να διευκολυνθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους.

«Ακούμε τις ανάγκες, καταγράφουμε τις προτάσεις της Ελλάδας που παράγει και, όπως είναι ο ρόλος της γραμματείας μας, διαμορφώνουμε και προτείνουμε πολιτικές πάνω σε αυτές και πιέζουμε να γίνουν αυτές κυβερνητικό έργο από την πιο φιλελεύθερη κυβέρνηση όλων των εποχών, την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» τόνισε στην παρέμβαση του ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων κ. Μπάφαςευχαριστώντας τους επιχειρηματίες για την ανοιχτή, ειλικρινή και ουσιαστική συζήτηση.

Η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ με την πρωτοβουλία της δράσης της «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει» θα βρίσκεται, online σήμερα και με φυσική παρουσία όταν οισυνθήκες το επιτρέψουν, σε τακτική βάση σε επικοινωνία με τους επιχειρηματίες και τα στελέχη της αγοράς πανελλαδικά για να τους γνωρίσει, να τους ακούσει, να καταγράψει αγωνίες, σχόλια, προτάσεις και κυρίως να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσειςτους.

_________

Λίγα λόγια για τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας:

Η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων συζητά, αξιολογεί, επεξεργάζεται προτάσεις και θέσεις, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και προσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματα των Επιχειρήσεων. Αναπτύσσει κοινωνική και πολιτική συμμαχία και συνεργάζεται με τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Επιτελεί κομματική λειτουργία η οποία δημιουργεί προστιθέμενη αξία στον πολίτη και στην κοινωνία, με διαρκή και αμφίδρομη επικοινωνία με τις παραγωγικές τάξεις.

Οι επαγγελματίες είναι κρίσιμοι παράγοντες στήριξης και αύξησης του εθνικού εισοδήματος και ενεργεί για την υποστήριξη του αντικειμένου τους. Υποστηρίζει όλους τους τομείς κοινοβουλευτικού έργου που σχετίζονται με το πεδίο ενδιαφέροντός της και πιστεύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη, οικονομική πρόοδος και κοινωνική συνοχή χωρίς βιώσιμες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

Περισσότερα στοιχεία για την λειτουργία και τις δράσεις μας μπορείτε να βρείτε στο websiteτης ΝΔ (www.nd.gr) και στην σελίδα της Γραμματείας μας στο facebook (https://www.facebook.com/ndgpf/)

Σχετικά Άρθρα