Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πλήγμα για τον τουρισμό της Θράκης η καραντίνα στους Βούλγαρους αλλά και η νέα υποχρεωτική 7ήμερη καραντίνα όσων επιστρέφουν στην Ελλάδα!!!

Σε υποχρεωτική επταήμερη καραντίνα θα μπαίνουν από σήμερα, όσοι πηγαίνουν από Ελλάδα στη Βουλγαρία και επιστρέφουν πίσω στην Ελλάδα. Αυτά ισχύουν για την περίπτωση του συνοριακού σημείου διέλευσης Μακάζα – Νυμφαία, όπου από σήμερα 1η Ιουνίου επιτρέπεται να μπαίνουν στη Βουλγαρία Έλληνες πολίτες, καθ’ ότι η γειτονική χώρα έβγαλε τον περιορισμό.

Οι Έλληνες που πηγαίνουν στη Βουλγαρία δεν μπαίνουν εκεί σε υποχρεωτική καραντίνα, αλλά –όταν γυρνούν στην Ελλάδα- μπαίνουν σε υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό στην χώρα μας για επτά ημέρες. Εάν δεν τηρήσουν την καραντίνα, ισχύουν όλα τα πρόστιμα. Ο κατ’ οίκον περιορισμός δεν ισχύει σε βεβαιωμένες περιπτώσεις επαγγελματιών.

Εν τω μεταξύ σε ισχύ παραμένουν –τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουνίου- τα περιοριστικά μέτρα εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα μέσω του κάθετου άξονα. Έτσι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι κι όσοι άλλοι επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα, θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον άλλες 15 ημέρες, προκειμένου να περάσουν από το σημείο «Νυμφαία». Άξιο αναφοράς είναι πως άγνωστο παραμένει εάν η «Νυμφαία» θ’ ανοίξει για τουρίστες στο πρώτο «κύμα» άρσης των οδικών περιορισμών, ήτοι στις 15/06.

Σχετικά Άρθρα