Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Χρήστος Μέτιος: Ο ιός δεν έχει φύγει – Πρέπει να λειτουργούμε όλοι με υπευθυνότητα

«Ενώ υπήρχαν ξεκάθαρες προειδοποιήσεις να προσέχουμε, να τηρούμε όλες τις οδηγίες που είχε δώσει ο ΕΟΔΥ μάλλον χαλαρώσαμε.» ανέφερε ο περιφερειάρχης Αν. Μ. Θράκης, ο κος Χρήστος Μέτιος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής με αφορμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊου στο Αγίασμα του δήμου Ιάσμου και σημείωσε «κι αυτό μπορεί να είναι φυσιολογικό μετά από ένα διάστημα μηνών. Η αλήθεια είναι ότι ο ιός δεν είχε φύγει από το χώρα μας κι αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα της χαλάρωσης.»

Σύμφωνα με τον κο Μέτιο ένας είναι ο τρόπος αντίδρασης κι αυτό πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό από όλους. Όπως είπε, για να μην έχουμε περαιτέρω διασπορά του ιού θα πρέπει να τηρούνται απόλυτα οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. «Αυτός είναι ο λόγος που οδηγούμαστε σε περιοριστικά μέτρα. Αν όσοι είναι θετικοί ας κρατήσουν τις αποστάσεις που πρέπει και έτσι δεν θα έχουμε περαιτέρω διασπορά του Ιού» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κο Μέτιο: «Χρειάζεται προσοχή παντού. Ο ιός δεν έχει φύγει. Είναι εδώ. Πρέπει να λειτουργούμε όλοι με υπευθυνότητα. Θα πρέπει όλοι μας να περιοριζόμαστε.»

Αναφερόμενος στην Ξάνθη τόνισε ότι βγαίνουν αυξημένα θετικά κρούσματα γιατί γίνονται δειγματοληψίες σε όλο τον πληθυσμό. «Προφανώς, όσο συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, τόσο θα εμφανίζονται κι αλλά θετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα.» τόνισε ο Περιφερειάρχης και εξήγησε πως με βάση τα αποτελέσματα και τις ιχνηλατήσεις που θα κάνει ο ΕΟΔΥ ίσως υπάρξουν, αν προκύπτει ανάγκη, κι άλλα μέτρα. «Τον χειρισμό τον έχει ο ΕΟΔΥ. Ό,τι μας ζητηθεί ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημείωσε.
Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει παρόμοιο Συντονιστικό Όργανο μ αυτό της Ξάνθης ανέφερε: «Είχαμε κρούσματα και στην πρώτη φάση της Πανδημίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν μαζικά τεστ του πληθυσμού. Απέχει πάρα πολύ από τα πέντε κρούσματα στο Αγίασμα.»

Μην παραλείποντας να τονίσει για μια ακόμη φορά ότι απαιτείται απόλυτη προσοχή, τήρηση αποστάσεων στις επαφές και εφαρμογή των συμβουλών που δίνουν οι ειδικοί.

Σχετικά Άρθρα