slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Το γυμνάσιο Αβδήρων τιμά τον μαθητή Ζήση Βαγγούση για την πρωτιά του στο διαγωνισμό YouSmile Awards

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΒΔΗΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Αβδήρων συγχαίρουν τον μαθητή της Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας Ζήση Βαγκούσηγια την κατάκτηση του 1ου βραβείου στην κατηγορία «Περιβάλλον» στα 4αYousmileAwards που διοργανώνονται από το Χαμόγελο του Παιδιού.

 Στόχος των βραβείων αυτών είναι να αναδειχθούν πρωτοβουλίες και πράξεις μαθητών με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και οι οποίες αποτελούν έμπνευση για άλλα παιδιά και ενήλικες. Ο μαθητής μας Ζήσης Βαγκούσης, με την ενθάρρυνση και καθοδήγηση του πατέρα του,ασχολείται συστηματικά εδώ και αρκετά χρόνια με τον καθαρισμό του βυθού και των παράκτιων περιοχών του Δήμου Αβδήρων από πλαστικά, υπολείμματα αλιευτικού εξοπλισμού και άλλα υλικά,επικίνδυνα για τη θαλάσσια ζωή. Παράλληλα, με βίντεο στο YouTube προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Η δράση του αυτή έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον περιβαλλοντικών οργανώσεων, όπως η MEDDASET και η iSea, η οποία μάλιστα πρόκειται να ενισχύσει τις προσπάθειες του Ζήση με σκάφος και αυτόνομους δύτες.

Του ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσει τη δράση του με την ίδια ευαισθησία και διάθεση κοινωνικής προσφοράς που οδήγησαν στη φετινή του βράβευση.

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Αβδήρων

Σχετικά Άρθρα