Έβρος Τελευταία Νέα

Στον Έβρο ζητούν κλείσιμο των συνόρων με την Τουρκία. Δεν ξέρω πόσο δίκιο έχουν;

Ψήφισμα διαμαρτυρίας των Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος – Τα έξοδα είναι ίδια, αλλά ο τζίρος κάτω από το 50%

Ψήφισμα διαμαρτυρίας, στο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, επέδωσε προχτές η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου.

«Τα καταστήματα εστίασης δεν αντέχουν άλλο να λειτουργούν με το 50% της δυναμικότητάς τους, όταν όλα τα έξοδα παραμένουν τα ίδια. Άρα ζητάμε άμεση μείωση του ενός ατόμου ανά δύο τετραγωνικά και από εκεί και πέρα βλέπουμε το τι θ’ ακολουθήσει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Γεωργιάδης έξω από το δημαρχείο όπου είχαν συγκεντρωθεί επαγγελματίες του κλάδου σε «μία συμβολική κίνηση» με στόχο «ο κόσμος αλλά και οι τοπικοί φορείς να δούνε σοβαρά τα προβλήματά μας», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων στο εν λόγω ψήφισμα οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης ζητούν:

-Το κλείσιμο των συνόρων και συγκεκριμένα του τελωνείου των Κήπων, καθώς έως και σήμερα επιτρέπεται η διέλευση σε Έλληνες υπηκόους, με κίνδυνο διάδοσης του ιού μετά την επιστροφή τους, εκτιμώντας ότι «η κατάσταση με τον COVID19 στην γειτονική μας χώρα είναι ανεξέλεγκτη».

-Την άμεση κατάργηση της αναλογίας του ενός ατόμου ανά δύο τετραγωνικά μέτρα σε καταστήματα εστίασης, με την προϋπόθεση της τήρησης των αποστάσεων των τραπεζοκαθισμάτων όπως ισχύει σήμερα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. 

-Την άμεση λειτουργία προς χρήση από τους πελάτες των μπαρ, τηρώντας τις σωστές αποστάσεις 

-Την άμεση κατάργηση της αναλογίας των 40 ατόμων ανά 1.000 τ.μ. στους αιγιαλούς και αύξηση σε τρία άτομα ανά ομπρέλα 

-Την κατάργηση για τους παιδότοπους απαγόρευσης χρήσης φουσκωτών παιχνιδιών.

Σχετικά Άρθρα