slider Αφιερώματα Τελευταία Νέα

Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν το “141”….για την ώρα (Η θλιβερή ιστορία πίσω από την Θρυλική φωνή)

Του Δημήτρη Γκαγκαλίδη

Τότε δεν υπήρχαν ίντερνετ, ούτε κινητά τηλέφωνα. Την “σωστή” ώρα την έλεγε μόνο το 141 και έπρεπε να πάρεις τηλέφωνο για να ακούσεις :- “Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι….”

Όλοι συγχρόνιζαν τα ρολόγια και τα ραντεβού τους με το 141, που είχε “δουλειά” ειδικά στην κάθε αλλαγή ώρας.

Η Θλυβερή ιστορία πίσω από την Θρυλική φωνή πίσω από το 141:

Οι παλαιότεροι θα αναγνώριζαν την φωνή της ανάμεσα σε χιλιάδες. Η φωνή που ακούγαμε όποτε θέλαμε να μάθουμε την ώρα, ναι δεν υπήρχε το ίντερνετ και τα smarthphones, η φωνή που έλεγε “στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι”, η φωνή της Καλλιόπης Παΐσιου.

Εργαζόταν στην ΕΡΤ, ως εκφωνήτρια και επιλέχθηκε ανάμεσα σε δέκα γυναίκες για να είναι η φωνή του 141. Οι φίλοι της την έλεγαν Πιπίτσα, ήταν παντρεμένη με τον Τάκη Παΐσιο και η οικογένεια τους ήταν από τις πιο αριστοκρατικές τη ς παλαιάς Αθήνας.

Ήταν παντρεμένοι 67 χρόνια, αχώριστοι και πολύ αγαπημένοι. Όμως έμελλε να έχουν ένα τραγικό τέλος. Η Καλλιόπη “έφυγε” από τα χέρια του συζύγου της.

Στις 19 Μαρτίου του 2010 η Αθήνα συγκλονίζεται από τον χαμό της αγαπημένης εκφωνήτριας και μάλιστα η ιστορία που έγινε γνωστή έκανε ακόμη δυσκολότερο το χαμό της. Ο σύζυγος της την σκότωσε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε αφήνοντας ένα γράμμα που εξηγούσε τους λόγους της πράξεως του.

Η αγαπημένη του Πιπίτσα είχε πάθει συνεχόμενα εγκεφαλικά και πλέον ήταν ανήμπορη να αυτοεξυπηρετηθεί. Ο ίδιος στάθηκε στο πλευρό της για να την φροντίζει, χωρίς ποτέ να ζητήσει την βοήθεια από κανένα.

Όμως μετά το τελευταίο εγκεφαλικό, 5 μέρες πριν, πήρε την απόφαση να την λυτρώσει, δίνοντας τέλος στο μαρτύριο που περνούσαν και οι δύο.

Την έπνιξε στον ύπνο της με ένα μαξιλάρι, ενώ ο ίδιος έπεσε με φόρα πάνω σε ένα μαχαίρι που είχε τοποθετήσει στο πάτωμα.

Και ενώ πολλοί βιάστηκαν να μιλήσουν για οικογενειακή τραγωδία, ο ίδιος φρόντισε να μην αφήσει περιθώρια για κουτσομπολιά, αφήνοντας ένα συγκινητικό σημείωμα πίσω του.

Σχετικά Άρθρα