slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μια υπέροχη βόλτα με το τρένο στην κοιλάδα του Νέστου!!! (video)

Η κοιλάδα του Νέστου η Θρακιώτικα Τέμπη είναι πανέμορφη,ειδικά όταν ταξιδεύεις με την ” super ταχεία αμαξοστοιχία” ,που εδρεύει στους Τοξότες Ξάνθης !!!

https://www.facebook.com/viki.kritikou.1/videos/1669333753300465/UzpfSTEwMDAyNzk3MDk4NzYwNDo1Nzg3MTY0NDYwNjAwOTc/

Ακολουθώντας τους μαιάνδρους του Νέστου

Αν ο παράδεισος έχει πολλές πύλες, τότε σίγουρα σε μια από αυτές «τρυπώνει» το Περιβαλλοντικό Τρένο του Νέστου. Κυλώντας στις ίδιες ράγες όπου κάποτε περνούσε το θρυλικό Orient Express, μας ξεναγεί με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο στην κοιλάδα του Νέστου. Η διαδρομή ξεκινά από την Ξάνθη, περνά διαδοχικά από τον σταθμό Λιβερών και τη Σταυρούπολη, για να καταλήξει στο Παρανέστι Δράμας.  

Το πιο γραφικό κομμάτι του ταξιδιού είναι η 18 χλμ. διαδρομή από τους Τοξότες έως τη Σταυρούπολη της Ξάνθης. Από εδώ ξεκινάει το ταξίδι για τα Στενά του Νέστου. Η απόλυτη ηρεμία της φύσης «σπάει» στα ρυθμικά βήματα του συρμού. Το θέαμα είναι πραγματικά καθηλωτικό. Ο Νέστος κυλά νωχελικά ζωγραφίζοντας στο διάβα του άπειρους υδάτινους μαιάνδρους.

Δεξιά και αριστερά απόκρημνες πλαγιές βυθίζονται στα νερά του. Η σιδηροδρομική γραμμή φανερώνεται και χάνεται στα έγκατα της γης ακολουθώντας, σαν μαγεμένη και αυτή, τη ροή του ποταμού. Το τρένο τρυπώνει στα σπλάχνα των βράχων μπαινοβγαίνοντας σε δεκάδες τούνελ, χώνεται στην πυκνή παρυδάτια βλάστηση δίπλα στο ποτάμι, παρακολουθεί το ατελείωτο παιχνίδι του Νέστου με τα βράχια, τα δέντρα και τις αμμουδιές.

Σχετικά Άρθρα