Face to Face Τελευταία Νέα

3 προτάσεις Μ. Λαζαρίδη μείωσης οικονομικών βαρών για επιχειρήσεις και διατήρησης θέσεων εργασίας

Με επιστολή που απέστειλε στους 4 Δημάρχους της Π.Ε. Καβάλας

Στη διατύπωση τριών συγκεκριμένων προτάσεωνμείωσης των οικονομικών βαρών και κατά συνέπεια επίτευξης ρευστότητας των επιχειρήσεων και διατήρησης των θέσεων εργασίας, προχώρησε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Συγκεκριμένα, απέστειλε επιστολές προς τους Δημάρχους Καβάλας κ. Θ. Μουριάδη,  Παγγαίου κ. Φ. Αναστασιάδη, Νέστου κ. Σ. Μιχαηλίδη και Θάσου κ. Λ. Κυριακίδη, υπογραμμίζοντας την θεσμική υποχρέωσή του να συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια για το καλό των πολιτών που δοκιμάζονται από την παγκόσμια υγειονομική και οικονομική κρίση.

Οι προτάσεις του που ζητάει να εξεταστούν από τα Δημοτικά Συμβούλια των τεσσάρων Δήμων της Π.Ε. Καβάλας, είναι οι ακόλουθες:

Α. Απαλλαγή των επιχειρήσεων από το τέλος (0,5%) διαμονής παρεπιδημούντων, κάτι που θα διευκόλυνε την λειτουργία πληθώρας επιχειρήσεων εν όψει μιας δύσκολης τουριστικής περιόδου.

Β. Μείωση στο 50% των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων – τραπεζοκαθισμάτων.

Γ. Έκπτωση στα δημοτικά τέλη κατά 50% όλων των εμπόρων, ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρήσεων κ.λπ., των οποίων οι Κ.Α.Δ. ανήκουν, είτε στις ομάδες που έκλεισαν υποχρεωτικά με Π.Ν.Π., είτε στην κατηγορία των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις, σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, θα πρέπει να ισχύσουν, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος του 2020.Ασφαλώς, όπως αναφέρει στην επιστολή του, «γνωρίζω ότι εξαρτώνται από τις δημοσιονομικές δυνατότητες του Δήμου.Θεωρώ, όμως, ότι είναι προς το συμφέρον όλων να διερευνηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν πολλοί από τους επαγγελματίες και πολλές από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που τις αφορούν, καθώς και να συμβάλλουμε όλοι μας στη διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Σχετικά Άρθρα