Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Οργιάζει το λαθρεμπόριο τσιγάρων (Εκτός από δασμούς χάνουμε και την υγεία μας)

Συνελήφθη στις 25-5-2020 το μεσημέρι, στο νομό Καβάλας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Περάμου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταπολέμησης Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαινε ο ημεδαπός εντόπισαν και κατάσχεσαν 10 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Ακολούθως, από την οικία του δράστη κατασχέθηκαν ακόμη 198 πακέτα τσιγάρων και 22 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 1.100 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου.

σ.ε. Το πρόβλημα με το λαθρεμπόριο καπνού είναι ότι εκτός από δασμού που χάνει το κράτος, πολλοί από του καταναλωτές χάνουν και την υγεία τους μιας και όλα αυτά τα τσιγάρα είναι αμφιβόλου ποιότητας και άγνωστης προελεύσεως!!!

Σχετικά Άρθρα