Καβάλα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Κυβέρνηση φυλάσσει με σθένος τα σύνορά μας»

«Η Κυβέρνηση φυλάσσει με σθένος τα σύνορά μας και  προστατεύει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Εκπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα δεν κάνουμε».Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο κ. Γ. Παπαδάκη.

Τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, όπως σημείωσε με αφορμή την υπόθεση του Έβρου, «είναι απολύτως καθορισμένα, με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης και τα πρωτόκολλα του ’26. Η κοίτη του ποταμού μετακινείται, η συνοριακή γραμμή όχι. Παραμένει ίδια. Αποτέλεσμα αυτών των μετακινήσεων της κοίτης είναι να υπάρχουν αυτή τη στιγμή τμήματα ανατολικά του Έβρου τα οποία είναι  Ελληνικά εδάφη, και τμήματα δυτικά του Έβρου τα οποία είναι Τουρκικά, επειδή έχει μετακινηθεί η κοίτη του Έβρου.Αυτά είναι τεχνικά ζητήματα που λύνονται πάντα σε τεχνικό επίπεδο. Δεν υπάρχει, όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός, συνοριακή διαφορά, κάτι που αναγνωρίζει άλλωστε και η Τουρκία».

Ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε την απορία του που η αντιπολίτευση «υιοθέτησε μια ακροδεξιά ρητορική» στο συγκεκριμένο ζήτημα, διεμήνυσε ότι «μαθήματα πατριωτισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν δεχόμαστε» και υπενθύμισε παλαιότερες τοποθετήσεις του κ. Ν. Κοτζιά ότι «δεν πρέπει στην εξωτερική πολιτική να είμαστε μονοφαγάδες» και του κ. Κ. Ζουράρι ότι «και να χάσουμε μερικά νησιά, δεν πειράζει».

Σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Και το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης το 2014 ήταν “ρεαλιστικό και κοστολογημένο”, όπως και το χθεσινό. Δεν χρειάζεται να θυμίσω που μας οδήγησε. Ο κ. Τσίπρας δεν τα πάει καλά με τους λογαριασμούς, έρχεται δεύτερος, αντιγράφει ανορθόγραφα, πλειοδοτεί ανεύθυνα και αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και εκτός χρόνου».

Προς επίρρωση τούτου, ανέφερε τα ακόλουθα παραδείγματα:

«Ζητά 4.000 προσλήψεις στην Υγεία. Δεν ξέρει ότι έγιναν ήδη 4.150 προσλήψεις; Εκτός και αν θέλει να κάνουμε απολύσεις.

Ζητά σύγκλιση με τον μέσο όρο στην Ευρώπη στις κλίνες Μ.Ε.Θ. Μα μας άφησε 557 κλίνες, έχουμε φτάσει στις 1.000 και έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός ότι θα φτάσουμε στις 1.200 που αποτελεί το μέσο όρο της Ε.Ε.

Υπόσχεται μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%, ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει μείωση της προκαταβολής φόρου τον Ιούλιο.

Θυμήθηκε τη σημασία των δημοσίων επενδύσεων που βεβαίως 4,5 χρόνια έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να μην τις αξιοποιήσει.

Υπόσχεται“καταβολή των μισθών των εργαζομένων στο 100%”, με την προϋπόθεση ότι παραμένουν στην ουσία σε αναστολή, δηλαδή θέλει επιχειρήσεις κλειστές, εργαζόμενους να ζουν με επίδομα 544 ευρώτο μήνα για τους επόμενους 4 μήνες, τον τουρισμό και την εστίαση σε παράλυση, την οικονομία σε καραντίνα».

Στην πράξη, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε λουκέτα και έκρηξη ανεργίας. Τελικά, ο κ. Τσίπρας, πότε με το πρόγραμμα “Θεσσαλονίκης” πότε με το “παράλληλο” πρόγραμμα και πότε με τα προγράμματα “Μένουμε Όρθιοι 1 και 2” δεν καταφέρνει τίποτε άλλο από το να μένει ίδιος και τελικάνα μένει “μόνος στο σπίτι”».

Σχετικά Άρθρα