Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ένσημα στο «λεπτό» -Δες πόσα έχεις με ένα κλικ

Πώς μπορεί κανείς να δει τα ένσημά του; Δεν είναι αναγκαίο να πάει έως τον ασφαλιστικό φορέα που ανήκει. Το σωστό είναι να πραγματοποιήσει μια διαδικτυακή επίσκεψη στην πλατφόρμα του «ΑΤΛΑΣ». Έτσι, από το σπίτι του μπορεί να ενημερωθεί για όσα θεωρεί αναγκαία. Όσον αφορά τη σύνδεση στο συγκεκριμένο σύστημα, αυτή γίνεται μέσω του taxis και φυσικά μόνο με τη χρήση του ΑΜΚΑ.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό συγκεντρώνει, τόσο το ασφαλιστικό ιστορικό, όσο και την ασφαλιστική ικανότητα όλων των ασφαλισμένων της χώρας.

Συγκεκριμένα:

1. Είναι υπεύθυνο για την καταγραφή των ασφαλισμένων στο Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο

2. Με το ασφαλιστικό ιστορικό κάθε ασφαλισμένου, έχει δημιουργήσει ένα ψηφιακό ατομικό λογαριασμό ασφάλισης. Πρόκειται για μια μορφή ηλεκτρονικού ασφαλιστικού βιογραφικού.

3. Συνταξιοδοτικό: Ψηφοποίηση και μηχανογράφηση του πλαισίου της θεμελίωσης και καταβολής των συντάξεων των πρώην εργαζομένων

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την πρόσβαση στο ασφαλιστικό βιογραφικό, υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που πραγματοποιείται. Η πρόσβαση στην ενότητα του ενιαίου ατομικού λογαριασμού ασφάλισης γίνεται με έγκυρη ταυτοποίηση του χρήστη (σ.σ. σύστημα ΑΤΛΑΣ).

Έτσι, η πρόσβαση γίνεται μόνο με σωστό συνδυασμό κωδικού χρήστη και συνθηματικού. Δηλαδή, τα γνωστά σε όλους username και password. Επίσης, για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται αξιοποίηση και της υποδομής πιστοποίησης του συστήματος TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της εισόδου, ζητείται ο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου, το οποίο μαζί με το ΑΦΜ και άλλα στοιχεία της ταυτότητας ζητούνται για την εξασφάλιση της αρμοδιότητας της εισόδου.

Σχετικά με το πως μπορεί κάποιος να διορθώσει τα στοιχεία του ασφαλισμένου, αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω των ΚΕΠ για την επικαιροποίηση τους στο μητρώο του ΑΜΚΑ. Επίσης, η ενημέρωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσω της αναγγελίας των μεταβολών.

Σχετικά Άρθρα