slider Κι όμως είναι η Ξάνθη Τελευταία Νέα

Μια βόλτα στην Ξάνθη, με τις…παλιές ονομασίες της

Του Δημήτρη Γκαγκαλίδη

…Είπαμε να κάνουμε μια μεγάλη βόλτα και να φτάσουμε ως το Κιρέτσιλερ (Χρύσα) για αυτό αφήσαμε την γειτονιά μας τον Ασαά Μαχαλά (συνοικία Μ. Αλεξάνδρου) και βγήκαμε στον Τσουκούρ Μαχαλά, ανάβοντας δίπλα ένα κερί στους Αγ. 12 Αποστόλους. Από κει λίγο σκιαχτήκαμε όταν μπήκαμε στον Τενεκέ Μαχαλά (Πούρναλικ – Ρέμβη), καθώς τριγυρνούσαν ελεύθερα τα σκυλιά του Γαλόπουλου κι έτσι με γρήγορο βήμα φτάσαμε στα Τσιμεντένια (Κυψέλη).Μετά απ’ τα Χηρίτικα αλλάξαμε γνώμη κι αντί για το Κιρέτσιλερ στρίψαμε για να πάμε ολοταχώς στον Σωλήνα Μαχαλά (Πανόραμα).

Η Ξάνθη φαινόταν από ψηλά κι αυτό μας άρεσε. Αποφασίσαμε να κατεβούμε στην πόλη μέσα απ’ τις γειτονιές του Αχριάν Μαχαλά (Ακρόπολη) και μέσα από στενά και παράδρομους βρεθήκαμε στην κατηφόρα του Ουζούν Σοκάκ (οδός Π. Χρηστίδη) που μας οδήγησε “ντουγρού” στο Μπαλούκ Παζάρ (π. Αντίκα).

Περάσαμε πολύ ωραία και μας άρεσε η βόλτα.

Την επόμενη φορά είπαμε να πάμε να γνωρίσουμε πιο άγνωστες γειτονιές της Ξάνθης. Οπότε δώσαμε ραντεβού την επόμενη Κυριακή με σχέδιο προορισμού τον Κασκανέ (Gaz Hane) = Πετρελαιαποθηκών…

Σχετικά Άρθρα