Face to Face Τελευταία Νέα

Με μάσκες, γάντια και ατμοκαθαριστές έγινε η επανεκκίνηση της αγοράς στην Ξάνθη

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου η δεύτερη φάση άρσης των μέτρων, τα οποία είχαν ληφθεί προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Περίπου 66.010 λιανεμπορικές και άλλες επιχειρήσεις επαναλειτουργούν, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης άρσης των μέτρων, τα οποία είχαν ληφθεί προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Η λειτουργία των καταστημάτων στην Ξάνθη ξεκινά για τις περισσότερες επιχειρήσεις στις 10:00 το πρωί, με εξαίρεση τις επιχειρήσεις πώλησης χρωμάτων και λοιπών βιομηχανικών ειδών, των οποίων η λειτουργία επιτρέπεται από τις 7:00.

Παρά το άνοιγμα των καταστημάτων, σε ισχύ παραμένουν οι περιορισμοί ως προς τις αποστάσεις και τον αριθμό των πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στα μαγαζιά.

Ο αριθμός των πελατών εξαρτάται από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε καταστήματος. Σε γενικές γραμμές οι Ξανθιώτες τηρούν τις απαγορεύσεις και τις συστάσεις του υπουργείου ενώ και οι επαγγελματίες διαθέτουν μάσκες, γάντια και ατμοκαθαριστές.

Ειδικά χθες Τρίτη πρώτο απόγευμα με ανοικτή την αγορά της πόλης δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, αλλά και στην κεντρική πλατεία την οποία επισκεύτηκαν οικογένειες με μικρά παιδιά για να παίξουν και να ξεσκάσουν λίγο.

Σχετικά Άρθρα