Επιστολές Τελευταία Νέα

Έρευνα: Αυτοσχέδια, υπαίθρια πάρτι για την πλάκα τους.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα.

Πολύ θα ήθελα να κάνει η αστυνομία ένα πραγματικό «ντού» σε κάποιο απ΄ αυτά τα υπαίθρια αυτοσχέδια «γλέντια» που άρχισαν να στήνουν για να «ξεδώσουν» όλα τα νέα άτομα αλλά και η πιτσιρικαρία,  παρά τις αυστηρές συστάσεις, γεμίζοντας παρκάκια και πλατείες, βρίσκοντας πρόθυμους καταστηματάρχες που εφοδιάζουν το «κοινό» με ποτά. Εκτός καταστήματος αλλά εντός «κορωναιού». Και με δυνατή νεολαιίστικη μουσική για την τέρψη των πελατών του ξεφαντώματος.

Και οι έφοδοι της αστυνομίας να καταλήξουν  σε αναγκαστική προσαγωγή  «δειγμάτων» των κουρασμένων από την πανδημία παιδιών, νέων – και όχι τόσο… νέων- σε κάποιες κλινικές όπου δεν θα τους γίνει μόνο «τέστ κοροναιού» αλλά και «τεστ γνώσεων και νοημοσύνης».  Κι αν είναι δυνατόν, το τέστ να είναι και εξειδικευμένο IQ  πολλαπλών απαντήσεων . Με την ηλικία του ερωτώμενου να αναφέρεται. Ένα καλό, αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Να μαντρώσουν δηλαδή δέκα από εδώ , δέκα από εκεί, δέκα από  το Βόλο, δέκα από την Αγία Παρασκευή, δέκα από τον Άγιο Γεώργιο Κυψέλης και απ΄ όπου αλλού «αποφορτίζονται» οι «σκασμένοι» από τον εγκλεισμό, να τους κάνουν τα τεστ και να ερευνήσουν τις απαντήσεις από τις οποίες θα καταλάβουμε όλοι ποιος είναι ο μέσος όρος ηλικίας τους, ποιο είναι το μορφωτικό τους επίπεδο και πόσο έξυπνοι είναι.

Και μη μου πείτε ότι δεν θα έχει ενδιαφέρον να διαβάσουμε τα αποτελέσματα. Χωρίς ονόματα ή άλλα προσωπικά στοιχεία, να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι «πνιγμένοι» από τους περιορισμούς νεοέλληνες ( ή οποιασδήποτε προέλευσης) που αδιαφορούν για τις συστάσεις, εντολές, απαγορεύσεις; Είναι 15, 22 ,30 ή 40 ετών; Ξέρουν ποιος ήταν ο Κολοκοτρώνης, ποιος ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδος το 2008, ποιος είναι πρωθυπουργός της Βρετανίας, τι γινόταν στον Έβρο προ τριών μηνών, πόσο κάνει 9χ9, τι θα πει ΕΝΦΙΑ, πού «ξεκίνησε» την πορεία του ο covid 19, τι διαφορά έχει ένα τετράγωνο από ένα παραλληλόγραμμο, ποια ομάδα πήρε το πρωτάθλημα πέρυσι, αν  ήταν αρχαιότερος, ο Αρχιμήδης ή ο Γαλιλαίος, ποιος ήταν ο Στίβεν Χόκινγκ;

Κι ας μη μού πουν διάφοροι εξυπνάκηδες ότι αυτό είναι  «ρατσισμός». Κοινή λογική είναι. Να μάθουμε ποιοι κουφιοκεφαλάκηδες κάνουν τα αυτοσχέδια πάρτι  γράφοντας «εκεί που ξέρετε» περιορισμούς και απαγορεύσεις, ρισκάροντας την ζωή τους και τη ζωή του διπλανού τους με την ενδεχόμενη διάδοση του ιού. Όχι για να τους τιμωρήσουμε. Για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς  είναι αυτοί που παρανομούν για την πλάκα τους και να μην φορτώνονται ευθύνες στους υπόλοιπους. Με μια αντίθετη δηλαδή λογική απ΄ αυτή που είχαν όσοι θεώρησαν «υπεύθυνους» για τη διάδοση του ιού και ουσιαστικά ανεύθυνους ανθρώπους τους «ηλικιωμένους» και τους «χρονίως πάσχοντες».  Οι άνθρωποι αυτών των κατηγοριών ήταν οι πιο ευάλωτοι. Όχι οι πιο υπεύθυνοι.

Ε, ας μάθουμε τώρα ποιοι είναι οι υπεύθυνοι. Που –εκτός από τα αυτοσχέδια πάρτι στις πλατείες- , περπατούσαν επί δυο μήνες  τρεις-τρεις στους δρόμους χωρίς μάσκα ή γάντια, συνωστίζονταν έξω από τις τράπεζες, κάθονταν δίπλα-δίπλα στο τρόλει  χωρίς προφύλαξη ή έβγαιναν  «για άσκηση»  κατά εκατοντάδες στις παραλίες και τα πάρκα εν μέσω καραντίνας αλλά και έμπαιναν στα αυτοκίνητα για να πάνε από την Αθήνα στην … Αράχωβα για να ξεσκάσουν.

Και θα τους βρούμε όλους στα αυτοσχέδια, υπαίθρια πάρτι; Όχι βέβαια. Αλλά ας τους ρωτήσουμε τέλος πάντων ΓΙΑΤΙ το κάνουν αδιαφορώντας για τους περιορισμούς. Κι ας καταγράψουμε – έστω για στατιστικούς λόγους- τις απαντήσεις τους, συνοδευόμενες από το IQ τους. Ας τις διαβάσει και ο κ. Τσιόδρας, ο κ.Κικίλιας, ο κ.  Χαρδαλιάς, η κ. Γιαμαρέλου, η κ. Λινού, ο κ. Μόσιαλος .Θα βοηθούσε να τις διαβάσει και κανένας ψυχίατρος. Δεν χρειαζόμαστε ονόματα, ούτε προσωπικά δεδομένα. Απλώς…. απαντήσεις.

Σχετικά Άρθρα