Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ερωτήματα του Σάββα Μελισσόπουλου για την ιστοσελίδα του Δήμου μας

ΑΙΤΗΣΗ

Υπέπεσε στην αντίληψή μας από ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Αντιδημάρχου Ξάνθης, κ.Φανουράκη Εμμανουήλ, ανακοίνωση που υπογράφουν έξι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης,  όπου καταφέρονται εναντίον του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ» και η οποία δημοσιεύευται στην ιστοσελίδα του  Δήμου Ξάνθης https://www.cityofxanthi.gr.

Με λύπη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε πως η ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης χρησιμοποιείται  επανειλημμένως  ως μέσο προβολής των θέσεων της  Δημοτικής Αρχής, στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης με τις άλλες Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου μας.

Θεωρούμε πως αυτό γίνεται κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας σύμφωνα με την: οικ 40055/9-9-2011 (ΦΕΚ Β 2147/26-9-11) «Ανάπτυξη, ενοποίηση και πιστοποίηση δημοτικών διαδικτυακών τόπων», όπου ρητά αναφέρονται:

Άρθρο 1 «Γενικές αρχές»

παρ. 1

«Κάθε Δήμος διαθέτει επίσημο διαδικτυακό τόπο, μέσω του οποίου παρέχονται πληροφορίες και υπηρεσίες στον πολίτη και τις επιχειρήσεις».

Άρθρο 2 «Δομή και περιεχόμενο διαδικτυακού τόπου»

παρ. 1

«Το πληροφοριακό περιεχόμενο του διαδικτυακού τόπου επιλέγεται με κριτήριο τη διαφάνεια της διοικητικής δράσης του φορέα και την ενημέρωση του δημότη για τα προγράμματα, τις δραστηριότητες, τις πρωτοβουλίες, τα έργα, τις συνεργασίες και λοιπές δράσεις αναπτυξιακού, κοινωνικού, πολιτισμικού ή εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Παράλληλα παρέχει έγκυρη ενημέρωση για τις αρμοδιότητες του Δήμου, τις παρεχόμενες από αυτόν υπηρεσίες προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις, τους δικαιούχους των διοικητικών παροχών, τους όρους και προϋποθέσεις της παροχής των υπηρεσιών, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο, βάσει του οποίου ασκούνται οι αναφερόμενες αρμοδιότητες».

            Επειδή η ιστοσελίδα του Δήμου αποτελεί ένα διαδικτυακό τόπο, μέσω του οποίου παρέχονται πληροφορίες και υπηρεσίες στον πολίτη και τις επιχειρήσεις και όχι τόπο προβολής των θέσεων και αντιπαραθέσεων της Δημοτικής Αρχής έναντι των άλλων Δημοτικών Παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως στα παρακάτω ερωτήματά μας:

  1. Από πού απορρέει το δικαίωμα των Αντιδημάρχων και άλλων πολιτικών παραγόντων της Δημοτικής Αρχής να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης ως εργαλείο πολιτικής αντιπαράθεσης με τις άλλες Δημοτικές Παρατάξεις;
  2. Ποιος αποφασίζει τι θα αναρτηθεί και τι όχι στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης;
  3. Ποιος είναι ο υπεύθυνος διαχείρισης της ιστοσελίδας του Δήμου Ξάνθης και με ποιου εντολή γίνονται οι συγκεκριμένες αναρτήσεις;

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Ξάνθης

Μελισσόπουλος Σάββας

Χουσεΐν Ογλού Τιμούρ

Σταυρακάρας Παναγιώτης

Παπαδάκης Θεοφάνης

Τσαρεκτσή Τζενάν

Τοπ Σινάν

Χαριτωνίδου Ειρήνη

Καλογερής Γεώργιος

Συνημμένα:

  • Ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης στις 21/10/2019 με τίτλο «Για τους κηπουρούς της μισαλλοδοξίας»
  • Ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης στις 28/4/2020 με τίτλο: «ΗΘΟΣ ΑΗΘΕΣ!»

Σχετικά Άρθρα