Κοινωνία Τελευταία Νέα

Τρισάγιο από τον Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης για την 19η Μαϊου (+ βίντεο)

Στα πλαίσια της πανδημίας και με εξαιρετική τήρηση των μέτρων για την δημόσια υγεία, τελέσαμε, σήμερα «19η Μαΐου Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου», τρισάγιο για την ανάπαυση ων ψυχών των μαρτυρικώς τελειωθέντων πατέρων και αδελφών μας στη γη των προγόνων μας, τον Πόντο.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας και παρέστησαν ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο Αρχιμανδρίτη Οβάνες Σαγντετζιάν, εφημέριος Αρμενικών Ορθοδόξων Ιερών Ναών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης κ. Τακβόρ Καραογλανιάν, ο Υποδιοικητής ΔΣΣ Υποστράτηγος Κωστίδης Γεώργιος, οι επί κεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης Παναγιώτης, Πρόεδροι των Συλλόγων Ποντίων Χορευτών Ξάνθης, του Συλλόγου Ποντίων φοιτητών Ξάνθης, Κυπρίων, Μικρασιατών, Εβριτών, Σαρακατσαναίων, μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε σύντομη αναφορά στο ιστορικό της ημέρας από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης κ. Ρωμανίδη Θεόδωρο, ο εξαίρετος Τάσος Πετρόπουλος έπαιξε και τραγούδησε το τραγούδι “την Πατρίδα μ’ έχασα”, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η λιτή εκδήλωση τελείωσε ψάλλοντας τον Εθνικό μας Ύμνο.

https://www.facebook.com/spnx.gr/videos/1093846170987488/

Σχετικά Άρθρα