Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Στα χέρια της αστυνομία συμμορία ναρκωτικών που διακινούσε σε όλη την Θράκη (με την βοήθεια αστυνομικού σκύλου)

Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν στις 2-5-2020, πέντε (5) μέλη συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Πρόκειται για πέντε ημεδαπούς οι συλλήψεις των οποίων επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, καθώς και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δραστηριοποίηση των δραστών στη μεταφορά ναρκωτικών από τη Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη και την περαιτέρω διακίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση.

Στο πλαίσιο αυτής εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να κινούνται στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης προερχόμενοι από τη Θεσσαλονίκη, με το ένα όχημα να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο δεύτερο, με το οποίο μετέφεραν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου στο δεύτερο όχημα βρέθηκε, επιμελώς κρυμμένη, στο χώρο του κινητήρα, μία (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε δέκα συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 1.395 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 1 γυάλινο βάζο με φυτικά αποσπάσματα κλώνων κάνναβης, βάρους 415 γραμμαρίων
  • 1 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4,9 γραμμαρίων
  • 1 νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 2,2 γραμμαρίων
  • 20 ναρκωτικά δισκία
  • 1 μεταλλικός τρίφτης
  • 1 νάιλον συσκευασία με 125 γραμμάρια καπνού για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • το χρηματικό ποσό των 577 ευρώ
  • 6 κινητά τηλέφωνα

Κατασχέθηκαν επίσης τα δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά Άρθρα