Ατζέντα Τελευταία Νέα

Με 52 πάγκους θα γίνει το παζάρι της Ξάνθης αυτό το Σάββατο 9 Μάιου

Σε ισχή είναι η απόφαση που πάρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον Δήμο Ξάνθης και αφορά την λειτουργία του παζαριού. Σύμφωνα με αυτήν αποφασίσθηκε:

Λόγω της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι πωλητές οι οποίοι θα συμμετέχουν το Σάββατο 09 Μαΐου 2020, στην υπαίθρια λαϊκή αγορά του Δήμου Ξάνθης, είναι οι αναφερόμενοι στον παρακάτω πίνακα:

Πίνακας συμμετεχόντων στην υπαίθρια λαϊκή αγορά του Δήμου Ξάνθης το Σάββατο 09 Μαΐου 2020
Παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών
Α/Α Επώνυμο: Όνομα:
1 ΛΕΙΒΑΔΙΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ
2 ΚΑΡΑ ΧΑΛΗΛ ΜΙΖΑΦΕΡ
3 ΣΙΟΥΤΑ ΕΛΕΝΗ
4 ΣΙΟΥΤΑ ΧΑΪΔΩ
5 ΛΥΤΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6 ΓΑΡΟΥΦΑ ΜΑΡΙΑ
7 ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
8 ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
9 ΖΟΥΜΠΡΕ ΣΕΒΤΖΑΝ
10 ΣΕΜΠΕΠΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
11 ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
12 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
13 ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
14 ΣΙΣΣΑΜΠΕΡΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
15 ΧΟΤΖΑΡ ΙΣΜΑΗΛ ΧΑΛΙΜΕ
16 ΜΟΛΛΑ ΕΚΡΕΜ
17 ΧΑΤΖΗΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΚΑΔΗΡ ΦΙΚΡΙΕ
18 ΜΟΥΜΙΝ ΧΑΣΑΝ ΜΟΥΜΙΝ
19 ΣΑΝΤΣΙΟ ΝΕΒΗΜ
20 ΜΠΑΡΚΑΝ ΑΣΪΕ
21 ΚΕΤΥΠΗΣ ΔΗΜΟΣ
22 ΓΚΙΡΙΤΛΗ ΦΑΤΜΕ
23 ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΜΑΡΙΑ
24 ΚΟΜΜΑΤΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
25 ΚΑΛΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
26 ΖΕΡΒΑ ΠΑΓΩΝΑ
27 ΚΟΥΤΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
28 ΤΣΑΜΠΑΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
29 ΓΚΙΡΕΤΛΗ ΜΟΥΜΙΝ
30 ΛΕΝΟΥΔΙΑ ΑΝΝΑ
31 ΜΠΑΪΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
32 ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
33 ΧΑΤΖΗ ΑΧΜΕΤ ΦΑΤΜΑ
34 ΒΙΔΟΥΡΑ ΑΓΟΡΙΤΣΑ
35 ΜΠΕΣΗΜ ΟΓΛΟΥ ΕΡΝΟΥΡ
36 ΠΑΪΣΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
37 ΟΣΜΑΝ ΑΪΝΤΕΝ
38 ΦΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
39 ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών
Α/Α Επώνυμο: Όνομα:
1 ΧΟΥΣΕΪΝ ΕΜΗΝ
2 ΣΑΛΗ ΟΓΛΟΥ ΓΚΙΟΥΛΤΖΑΝ
3 ΜΠΑΡΤΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
4 ΧΑΣΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5 ΤΣΟΥΛΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6 ΧΑΪΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
7 ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
8 ΤΟΥΝΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
9 ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
10 ΧΟΥΣΕΙΝ ΟΓΛΟΥ ΕΡΤΑΛ
11 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
12 ΤΟΥΝΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13 ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ

Βάσει των ανωτέρω διατάξεων η λειτουργία των λαϊκών αγορών επιτρέπεται ως ακολούθως:

     α) Σε κάθε υπαίθρια αγορά, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

     β) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

     γ) Απαγορεύεται η πώληση στις υπαίθριες αγορές των βιομηχανικών ειδών της κατηγορίας Ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 17 του ν. 4497/2017, εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας εφόσον αναφέρεται στην άδειά τους.

Επιπλέον, ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, κατά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Δήμου Ξάνθης θα εφαρμόζονται υποχρεωτικά τα εξής:

Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.

Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.

Η μη συμμόρφωση των πωλητών με όλες τις σχετικές διατάξεις επισύρει την επιβολή των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από το νόμο.

Επίσης, θα πρέπει να τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων ανά πελάτη έμπροσθεν του πάγκου εμπορευμάτων.

Η τοποθέτηση των πωλητών στη λαϊκή αγορά θα γίνει από την Υπηρεσία Ελέγχου του Δήμου Ξάνθης και με την επιμέλεια και ενημέρωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ξάνθης, κ. Ιωάννη Ζερενίδη.

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, θα συντονίσει και θα προβεί σε θερμομετρήσεις, και σε διανομή έντυπου υλικού πληροφόρησης, όπου θα αναγράφονται μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, στα σημεία εισόδου των λαϊκών αγορών με ανάλογη παροχή συμβουλών κατά την διάρκεια λειτουργίας τους και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι σχετικές Π.Ν.Π.

Εντέλλεται η Δ/νση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τον συχνό καθαρισμό του χώρου, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση του χώρου της λαϊκής αγοράς Δήμου Ξάνθης μετά το πέρας της λειτουργίας της.

Παρακαλούνται όλα τα αρμόδια όργανα ελέγχου για τη διαπίστωση των παραβάσεων των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.24406/10-04-2020 (ΦΕΚ 1299 Β΄) Κ.Υ.Α. να προβούν σε σχετικούς ελέγχους

Η απόφαση αυτή ισχύει από την υπογραφή της.

Σχετικά Άρθρα