Ροδόπη Τελευταία Νέα

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επισήμανε την ανάγκη αυτής της αναβάθμισης υποστηρίζοντάς την με σχετικές επιστολές του Δημάρχου Μαρώνειας-Σαπών Κ. Χαριτόπουλου και του Προέδρου του Φαναρίου κ. Πέτρου Καραβέτη. Επιχειρηματολογώντας ανέλυσε στον Υπουργό και καλό του φίλο και συνάδελφο καθώς και στον Αρχηγό του Λιμενικού τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη σχετική απόφαση:

  1. Οι 2 οικισμοί αποτελούν τους κεντρικούς τουριστικούς προορισμούς τόσο για τον ντόπιο πληθυσμό, όσο και για τον οδικό τουρισμό, που εισέρχεται από την Νυμφαία και τους Κήπους.
  2. Διαθέτουν πολλούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, προστατευόμενους βιότοπους και κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις, που χρήζουν της προστασίας του Λιμενικού Σώματος.
  3. Η ακτογραμμή της Ροδόπης έχει αποτελέσει συχνά σημείο άφιξης παρανόμων μεταναστών, που εισήλθαν στη χώρα δια της θαλάσσης από την Τουρκία και αποβιβάστηκαν στις παραλίες μας, που ήταν αφύλαχτες.
  4. Συχνά παραβιάζονται τα εθνικά θαλάσσια όρια από ξένους ψαράδες κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και των Ευρωπαϊκών Οδηγιών και σε βάρος των συμφερόντων των ντόπιων αλιέων.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διαβεβαίωσε την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας ότι υπάρχει διαθέσιμο κτίριο, ετοιμοπαράδοτο στο αλιευτικό καταφύγιο Φαναρίου και μπορεί να διασφαλιστεί αντίστοιχο κτίριο στις πρώην κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας στον Άγιο Χαράλαμπο Μαρώνειας.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του Βουλευτή Ροδόπης και έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων. Επισήμανε δε στον Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι μία τέτοια αναβάθμιση έχει εθνική σημασία για την περιοχή και σημαίνει αύξηση προσωπικού σε Μαρώνεια και Φανάρι και διάθεση χερσαίων και θαλάσσιων μέσων, που ενισχύει την αποτελεσματικότητα του σώματος και την ασφάλεια της περιοχής. Ο Θρακιώτης πολιτικός ευχαριστώντας τον φίλο του Υπουργό, δεν παρέλειψε να τον καλέσει να επισκεφθεί την περιοχή, όταν θα είμαστε έτοιμοι να εγκαινιάσουμε τις σχετικές υποδομές.

Σχετικά Άρθρα