Κοινωνία Τελευταία Νέα

Διπλό παζάρι και σήμερα. Τα φρούτα και λαχανικά στο Λιμνίο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ξάνθη, 22 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και έως  το Σάββατο 06 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 48/2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης (ΑΔΑ: ΨΕΜ4ΩΚ8-Υ3Η) θα πραγματοποιείται και παράλληλη υπαίθρια λαϊκή αγορά την ίδια μέρα και ώρα με την υφιστάμενη Λαϊκή Αγορά του Δήμου Ξάνθης, αποκλειστικά επί των οδών Πανεπιστημίου (από την οδό Βασ. Σοφίας έως το χώρο της Λαϊκής Αγοράς) και του κοινόχρηστου δημοτικού χώρου του «Λιμνίου» (από την οδό Βασ. Σοφίας μέχρι έμπροσθεν του δημοτικού κολυμβητηρίου).

Συγκεκριμένα, στο χώρο του «Λιμνίου» θα τοποθετηθούν οι πωλητές με διατροφικά προϊόντα γης και θαλάσσης, ενώ στο χώρο της λαϊκής αγοράς και της οδού Πανεπιστημίου θα τοποθετηθούν οι επαγγελματίες πωλητές των λοιπών κατηγοριών προϊόντων του ν. 4497/2017 (βιομηχανικά προϊόντα κλπ.).

Ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, κατά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Δήμου Ξάνθης θα εφαρμόζονται υποχρεωτικά τα εξής:

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα, σύμφωνα με την από 17-5-20 (ΦΕΚ 1869 Β) τροποποίηση της περ. γ’ της παρ. 1 του άρθρου μόνου της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.27805/30.4.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών (Β΄ 1640).

Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης

Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.

Η μη συμμόρφωση των πωλητών με όλες τις σχετικές διατάξεις επισύρει την επιβολή των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από το νόμο.

Επιπλέον, οι καταναλωτές οφείλουν να αποφεύγουν τον συνωστισμό και να διατηρούν απόσταση δύο (2) μέτρων ανά πελάτη έμπροσθεν του πάγκου εμπορευμάτων.

Η χωροθέτηση της υπαίθριας αγοράς θα πραγματοποιηθεί κατόπιν σχετικού σχεδίου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης και η τοποθέτηση των πωλητών θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης με ευθύνη των εκπροσώπων των σωματείων τους, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ξάνθης κ. Ιωάννη Ζερενίδη.

Ο Δήμος Ξάνθης θα λάβει μέτρα για τον συχνό καθαρισμό του χώρου της λαϊκής αγοράς, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση  μετά το πέρας λειτουργίας  της λαϊκής αγοράς.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝ. ΖΕΡΕΝΙΔΗΣ

α.α.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα