Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Δήλωση της ΠτΔ μετά από επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες της Θράκης και στο ερευνητικό κέντρο “Αθηνά”

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις της σε παραγωγικές μονάδες της Θράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρέθηκα χθες και σήμερα κοντά σε επιχειρήσεις και παραγωγούς που στηρίζουν την παραγωγική και αναπτυξιακή προσπάθεια της ακριτικής Θράκης. Που ακόμα και μέσα στην κρίση κατάφεραν όχι απλώς να επιβιώσουν αλλά να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες, να επεκτείνουν τη δράση τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να στηρίξουν την απασχόληση με νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν πλούτο για τη χώρα.

Αυτή είναι η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα. Είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του Κράτους Δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας, της προόδου, των ανοιχτών οριζόντων. Και η Θράκη είναι το ζωντανό παράδειγμα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι πολίτες μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά και να αγωνίζονται για το κοινό τους μέλλον».

Την Παρασκευή 29 Μαίου η κυρία Σακελλαροπούλου βρέθηκε στην μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου «Sunlight» και ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου. Αμέσως μετά μετέβη στο οινοποιείο «Κίκονες» όπου ενημερώθηκε για τις καλλιεργητικές φροντίδες των αμπελώνων που βασίζονται στις προηγμένες πρακτικές της βιολογικής γεωργίας. Σήμερα επισκέφθηκε τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια», όπου τα στελέχη της επιχείρησης παρουσίασαν πώς κάνουν χρήση της ευφυούς γεωργίας προκειμένου για την παραγωγή ανώτερης ποιότητας βαμβακιού. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος μετέβη στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Γενισέα», που παράγει πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο. Η κυρία Σακελλαροπούλου συζήτησε με τις έξι συνιδρύτριες του συνεταιρισμού για την εμπορική τους δραστηριότητα, που εκτός από την Ελλάδα καλύπτει και το εξωτερικό. Αργότερα, επισκέφθηκε το ερευνητικό κέντρο «Αθηνά», που ασχολείται με την καινοτομία στις τεχνολογίες πληροφορίας.

Σχετικά Άρθρα