Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Βίντεο: Η έκπληξη του Παναγιώτη Αμβροσιάδη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα γενέθλια της

Μία πολύ ωραία έκπληξη έκανε ο Παναγιώτης Αμβροσιάδης ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης πριν από λίγο στην Σταυρούπολη κατά την άφιξη της προέδρου της Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Σακελλαρόπουλου.

Ο Πάνος Αμβροσιάδης που είχε πληροφορηθεί ότι σήμερα η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει τα γενέθλιά της, αφού την υποδέχθηκε μαζί με τον Αντιδήμαρχο Σταυρούπολης Λάκη Ελευθεριάδη και τον Δήμαρχο Ξάνθης Μ. Τσέπελη της χάρισε μία χειροποίητη κούκλα με την παραδοσιακή φορεσιά από τη Θράκη ευχόμενός της, χρόνια πολλά.

Η κυρία πρόεδρος ενθουσιάστηκε τόσο με το δώρο που της έκανε ο κ. Αμβροσιάδης όσο και με το γεγονός ότι ήξερε ότι σήμερα έχει τα γενέθλιά της!!!

Η φορεσιά, σε μικρογραφία, που φοράει η κούκλα είναι από την περιοχή Καβακλίου και βρίσκεται στη Βόρεια Θράκη, (σημερινή Βουλγαρία). Για τη μελέτη της φορεσιάς, επιλογή των υλικών, ετοιμασία πατρόν, ραφή, χειροποίητες λεπτομέρειες ασχολήθηκε η υπεύθυνη του τμήματος χειροτεχνίας του συλλόγου Ξάνθης Παράδοση κα Γεωργία Καραγιαννίδου σε συνεργασία με την ενδυματολόγο – πατρονίστ Δέσποινα Ιωαννίδου.

Φωτογραφίες και βίντεο από την Σταυρούπολη

Σχετικά Άρθρα