Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η δράση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης (φωτογραφίες)

28 ΑΠΡΙΛΗ -ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

            Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, συμμετέχοντας σήμερα 28/4, στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης σε χώρους δουλειάς, συνεχίζει τις παρεμβάσεις και την δραστηριότητα όλου του προηγούμενου διαστήματος στα καταστήματα super market της πόλης μας.

            Από πολύ νωρίς και με την έναρξη των μέτρων για την πανδημία, η Διοίκηση του σωματείου μας τηρώντας με υπευθυνότητα όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ βρέθηκε στους χώρους δουλειάς, βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους που δουλεύουν εκτεθειμένοι καθημερινά στον ιό, έγινε προσπάθεια να αναδείξουμε την άγρια κατάσταση που εξελίσσεται μέσα στους χώρους ιδίως των super market, φέρνοντας στο προσκήνιο αιτήματα για άμεση προστασία των εργαζομένων απέναντι στον κορονοιό αλλά και προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων.

            Σήμερα κλιμακώνουμε  ακόμα  πιο μαχητικά τη δράση και την παρέμβασή μας.  Από νωρίς το πρωί μέλη του σωματείου μας βάζουν αφίσες σε χώρους δουλειάς  για τη σημερινή Πανελλαδική Μέρα Δράσης. Σε συζητήσεις τόσο με εργαζόμενους στα σουπερμάρκετ όσο και με καταναλωτές τονίζεται η ανάγκη διεκδίκησης της προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Συζητάμε  για την ανάγκη διεκδίκησης της μετατροπής όλων  των συμβάσεων ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο.  Επίσης να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις αλλά σίγουρα και η ανάγκη να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών. Να δοθεί σε όλους έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

            Απευθύνουμε ακόμα μία φορά κάλεσμα στους συναδέλφους μας να μην μείνει κανένας εμποροϋπάλληλος μόνος του στην πανδημία και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Να μην δεχτούμε να πληρώσουμε για ακόμα μια φορά τα σπασμένα. Να μην επιτρέψουμε, με αφορμή την πανδημία, το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και την ένταση της εκμετάλλευσης μέσα στους εργασιακούς χώρους.

            Κυβέρνηση και εργοδοσία με το βλέμμα στραμμένο στην «επόμενη μέρα» και στην «επανεκκίνηση» της οικονομίας, ετοιμάζουν νέα, πιο σφοδρή επίθεση στους εργαζόμενους.

            Εμείς ετοιμάζουμε τη δική μας απάντησηΔιεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας μας, των οικογενειών μας, όλου του λαού, υπερασπιζόμαστε όλα τα  δικαιώματα μας, σηκώνουμε το ανάστημα μας στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις αντεργατικές κυβερνήσεις.

Κανένας μόνος του! Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας,

στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα