Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Απαλλαγή των επιχειρήσεων της Ξάνθης από δημοτικά τέλη ζητά ο Μπ. Δημαρχόπουλος

Απαλλαγή επιχειρήσεων από ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, τέλη κοινοχρήστων χώρων, μισθώματα δημοτικών ακινήτων και μισθώματα κυλικείων εντός σχολικών μονάδων.

Κύριε Δήμαρχε,

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωναιού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης», η Κυβέρνηση, μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ, έδωσε την δυνατότητα στους Δήμους και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Συμβούλια, με αποφάσεις τους να μπορούν να προχωρήσουν άμεσα σε :

  • Απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ενιαία ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα θα είναι κλειστές ή για όσο διάστημα με τις κρατικές αποφάσεις μειώνεται το εύρος της δραστηριότητάς τους.
  • Απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α’ 171) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
  • Απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει Δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων.
  • Στη μη είσπραξη από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020 των μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων.

Αντιλαμβάνεστε, όπως όλοι μας , ότι το ζήτημα της συνοχής του κοινωνικού ιστού είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι επιχειρήσεις, δηλαδή η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας μας, θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Παρακαλώ πολύ, όπως προγραμματιστεί άμεσα Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ώστε να πάρουμε αποφάσεις με τα προαναφερθέντα στην επιστολή μου.

    Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος π. Δήμαρχος Ξάνθης Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ» Αντιπρ. Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΚΕΔΕ Μέλος ΔΣ Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Υ.Γ. Η συνεδρίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη. Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες στη διάθεση των Δήμων, ή αξιοποιώντας τη λειτουργία του συστήματος Webex Cisco Greece που έθεσε δωρεάν, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στη διάθεση όλων των Δήμων. 

Σχετικά Άρθρα