Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ο Π. Σταυρακάρας για την Δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Κύριε Πρόεδρε

Με λύπη μου θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι δε θα συμμετάσχω στη «δια περιφοράς» συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Μ. Τρίτη 14/4/2020.

Οι βασικοί λόγοι της μη συμμετοχής μου είναι δύο:

  1. Ενώ κατ΄ επανάληψη σας έχουμε ζητήσει οι συνεδριάσεις  της Οικονομικής Επιτροπής να πραγματοποιούνται όχι «δια περιφοράς» αλλά με τηλεδιάσκεψη,προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης με ερωτήσεις και τοποθετήσεις, εσείς δεν προβήκατε σε καμία ενέργεια μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι τεχνικά είναι εφικτό αφού η Οικονομική Επιτροπή είναι ένα μικρό και ευέλικτο όργανο.
  2. Ενώ με προηγούμενο έγγραφό μου σας είχα ρωτήσει ως Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την 4η Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έτους 2020- τον οποίο και υπερψήφισα – να μου αναφέρετεαναλυτικά ποιες επί μέρους δαπάνες θα καλύψουν τα 200.000 ευρώ που εγγράφηκαν στον κωδικό 02.15.6495.05 (ενίσχυση των Κ.Α. εξόδων) και ποιες τα 50.000 ευρώ που εγγράφηκαν στον κωδικό 02.15.6495.06(ενίσχυση των Κ.Α εξόδων) που αφορούν ενέργειες σχετικά με την πανδημία (COVID-19), εσείς μου απαντήσατε με ασάφεια, με γενικές αναφορές που περιγράφονται στις ΠΝΠ που μου ήταν ήδη γνωστές και εν τέλει καθόλου συγκεκριμένα και καθόλου ουσιαστικά. 

Οι ενέργειές σας αυτές υποβαθμίζουν το θεσμικό ρόλο μου στην Οικονομική Επιτροπή και για το λόγο αυτό αρνούμαι να εγκρίνω μια τέτοια λογική και μια τέτοια διαδικασία.

Σταυρακάρας Παναγιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης ‘’Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ’’

Μέλος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα