Κοινωνία Τελευταία Νέα

Παρατείνεται ο περιορισμός κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου

Παρατείνεται ο περιορισμός κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου, είπε κατά την σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Έχουμε 3 εβδομάδες σκληρής προσπάθειας μπροστά μας», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα τα μέτρα περιορισμού θα ισχύουν μέχρι και τις 6:00 το πρωί εκείνη της ημέρας.

Καθ’ όλη την διάρκεια ισχύος των μέτρων περιορισμού δεν διεκπεραιώνονται δηλώσεις αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας από φυσικά πρόσωπα με ηλεκτρονικό τρόπο με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ενώ το ίδιο ισχύει και για τυχόν χειρόγραφες υποβληθείσες δηλώσεις στις ΔΟΥ.

Όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός με νεότερη απόφαση θα διευκρινιστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα συνυποβάλλονται για την εξέταση αιτήματος αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα γίνεται δεκτό σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνίας, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

«Ενώ η πλειοψηφία των πολιτών παραμένει προσηλωμένη στον στόχο, να περάσουμε στα δύσκολα μένοντας σπίτι, κάποιοι επιμένουν να προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα και δικαιολογίες να υπονομεύσουν αυτήν την εθνική συλλογική προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Όπως σημείωσε, σήμερα, παρά τον άστατο καιρό, ειδικά από τη μητροπολιτική Αθήνα παρουσιάστηκε αυξημένη κινητικότητα σε διάφορους δρόμους και παράδρομους των εθνικών οδών. «Δεν προτιθέμεθα να παραμείνουμε θεατές, απαθείς σε οποιαδήποτε παρόμοια στάση. Με περισσή ανευθυνότητα παραβλέπουν την προειδοποίηση ότι εάν χαλαρώσουμε ο ιός θα μας διαλύσει. Η στάση τους είναι απολύτως αντικοινωνική γιατί υπονομεύουν τις προσπάθειες του συνόλου», επισήμανε.

Σχετικά Άρθρα