slider Έβρος Τελευταία Νέα

Καστανιές Έβρου: Οι Τουρκικές δυνάμεις έβαλαν φωτιά στις σκηνές των μεταναστών|Φεύγουν οι μετανάστες από τα σύνορα (2 video)

Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν οι δυνάμεις στρατού και σωμάτων ασφαλείας στις Καστανιές του Έβρου.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην άλλη πλευρά των συνόρων άναψε μεγάλη φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε και έθεσε σε συναγερμό τις δυνάμεις του ελληνικού στρατού και σωμάτων ασφαλείας στις Καστανιές.

Η φωτιά ξέσπασε στην πλευρά της Τουρκίας, αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο το πως ξεκίνησε.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι γύρω στα μεσάνυχτα οι περίπου 1.500-2.000 μετανάστες που είχαν στρατοπεδεύσει μπροστά από το ελληνικό φυλάκιο στις Καστανιές και κάθε λίγο και λιγάκι εκσφενδόνιζαν πέτρες και χημικά προς τους Έλληνες αστυνομικούς προσπαθώντας να περάσουν σε ελληνικό έδαφος μετακινήθηκαν προς το δάσος των Καστανέων και από εκεί φαίνεται να μεταφέρθηκαν αλλού. Σε ποια περιοχή εντός της τουρκικής επικράτειας πήγαν οι μετανάστες που είχαν προωθηθεί στον Έβρο είναι επί του παρόντος άγνωστο. Μεταφέρθηκαν από τους Τούρκους στην περιοχή της Αδριανούπολης; 

Οι ελληνικές αρχές ακόμη δεν έχουν την απάντηση. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής διαπιστώθηκε πάντως πως πλέον οι περίπου 1500 με 2.000 μετανάστες δεν βρίσκονται ούτε απέναντι από το συνοριακό φυλάκιο των Καστανέων, ούτε στο δάσος, αλλά ούτε και σε κάποια άλλη παρέβρια -παραποτάμια- περιοχή.

Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Οι Τούρκικες δυνάμεις προκειμένου να “πείσουν” τους μετανάστες να φύγουν από το σημείο και να μεταφερφούν σε δομές, έβαλαν φωτιά όλα τα αντίσκηνα των μεταναστών.

Η μεταφορά των μεταναστών συντονίστηκε από τον Κυβερνήτη της Ανδριανούπολης Ekrem Canalp και το Δήμαρχο Recep Gürkan οι οποίοι από το πρωί επιθεωρούσαν τις διαδικασίες.

Πηγή: e evros

Σχετικά Άρθρα