Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές στην λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020!

Για λόγους πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού οι δήμοι όλης της χώρας, με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για την προστασία της υγείας των δημοτών.

Έτσι από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και μέχρι την έκδοση νεότερης ανακοίνωσης!

Η εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες των δήμων, θα γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου οι δημότες να λαμβάνουν οδηγίες για τα θέματα που ενδιαφέρονται.

Η υποβολή αιτήσεων και η παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών θα γίνεται με χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις διευθύνσεις που ανακοινώνει κάθε δήμος.

Σε περίπτωση που απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία δημότη σε υπηρεσία του δήμου, αυτή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Τα ταμεία των δήμων θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας. Επιπλέον σε πρώτη φάση, καθιερώνεται η πληρωμή επειγουσών υποχρεώσεων σε ομάδες επαγγελματιών και επιχειρήσεων, με τηλεφωνική εντολή ή ηλεκτρονική εντολή μέσω των τραπεζικών ή διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ χωρίς την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας στο δημοτικό ταμείο.

• Η εξυπηρέτηση των δημοτών για επείγουσες οικονομικές συναλλαγές – πληρωμές προς κάθε δήμο μπορεί να γίνεται μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ (που μπορείτε να το βρείτε στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των τραπεζών στην επιλογή – ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΗΜΩΝ).

• Για εξυπηρέτηση των δημοτών (για οικονομική συναλλαγή με τον κάθε δήμο) με βάση την παραπάνω διαδικασία (και για αποστολή στους συναλλασσόμενους κωδικών πληρωμής – με ηλεκτρονικό τρόπο) οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται σε συγκεκριμένα τηλέφωνα που ανακοινώνει κάθε δήμος.

Για έκδοση βεβαιώσεων ΤΑΠ οι δημότες πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα του Τμήματος Εσόδων, κάθε δήμου.

Όσοι έχουν διακανονισμό μπορούν να συνεχίζουν να πληρώνουν μέσω του κωδικού RF… του διακανονισμού που τους έχει είδη χορηγηθεί. Όσοι δεν έχουν κωδικό πληρωμής διακανονισμού ή θέλουν διευκρινήσεις για ηλεκτρονικό τρόπο πληρωμής να απευθύνονται τηλεφωνικά στην ταμειακή υπηρεσία του κάθε δήμου.

Επίσης:

Παρατείνεται η διαδικασία δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων και παρακαλούνται στο διάστημα αυτό όσοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr. Υπενθυμίζεται δε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι 30/6/2020.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας του κάθε δήμου θα λειτουργούν κανονικά. Όμως οι δημότες πρέπει να λάβουν υπόψη τους, ότι λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που έχουν δικαίωμα να λάβουν οι εργαζόμενοι με παιδιά στο σχολείο, το προσωπικό του δήμου και στον τομέα αυτό θα είναι μειωμένο. Ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνεται η όσο το δυνατόν περιορισμένη εναπόθεση απορριμμάτων, κλαδεμάτων και ογκωδών.

Για έκτακτες περιπτώσεις τα ΚΕΠ των δήμων, θα λειτουργούν μόνον κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα που αναφέρονται σε σχετικές ανακοινώσεις των δήμων μετά από γνωστοποίηση του αιτούντος π.χ. ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, email κ.λπ..

Για την προστασία των εργαζομένων και των δημοτών στον χώρο του ΚΕΠ οι πολίτες θα πρέπει να εισέρχονται για να εξυπηρετηθούν ανά ένας.

Σχετικά Άρθρα