slider Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα πρόληψης, κλείνει για 3 μέρες το 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα πρόληψης, κλείνει για 3 μέρες το 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης. Δεν θα λειτουργήσει από 3 Μαρτίου έως και 6 Μαρτίου 2020

Κλείνουν σχολεία σε όλη την ελληνική επικράτεια, για προληπτικούς λόγους, σε μια προσπάθεια αποτροπής έξαρσης της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του, μετά την τελευταία εκτίμηση κινδύνου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC, 2/3/2020), εκτιμάται ότι ο κίνδυνος εμφάνισης επιδημικών εξάρσεων από τον κορωνοϊό είναι στη χώρα μας μέτριος προς υψηλός.

Μεταξύ των λόγων που ο ΕΟΕΠΝ προχώρησε σε αυτή την εκτίμηση συμπεριλαμβάνεται φυσικά η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία, αλλά και η πιθανότητα για ταχεία μετάδοση της νόσου, με την εισαγωγή της σε χώρες που έχουν λίγα κρούσματα χωρίς τοπική μετάδοση της νόσου. Επιπλέον, τονίζεται πως είναι πιθανό περιπτώσεις με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικές, που όμως μπορούν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό, να μην αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Κατόπιν των παραπάνω, η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19 εισηγήθηκε την αναστολή της λειτουργίας σχολείων που έχουν ομάδες μαθητών που έχουν επιστρέψει από οργανωμένες σχολικές εκδρομές σε περιοχές με τοπική μετάδοση της νόσου στην Ιταλία ή που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Απαραίτητη διευκρίνηση, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κρούσμα κορονοϊού στην Ξάνθη!!! Το Λύκειο κλείνει για ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΎΣ λόγους.

Σχετικά Άρθρα