slider Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Στην Ξάνθη θα διεξαχθεί ο Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής First Lego League 2020

Το μέλλον είναι εδώ! Ελάτε και εσείς στην 7η σεζόν του FIRST LEGO League Greece !

Ετοιμαστείτε να πάρετε μια γεύση από τις πόλεις του μέλλοντος όπως τις φαντάστηκαν 15 ομάδες παιδιών. Ο μεγαλύτερος Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά συνεχίζει την πορεία του για 4 συνεχόμενη χρονιά στην Ξάνθη! Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλοπούλου

Το FIRST LEGO League για τη φετινή σχολική χρονιά 2019 – 2020 έχει τίτλο «City Shaper» και προσκαλεί περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, να οραματιστούν με την ομάδα τους την πόλη του μέλλοντος, να σχεδιάσουν, να μάθουν, και να βρουν λύσεις σαν επιστήμονες και μηχανικοί. Κατά την διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα λύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του Project.

Θα χτίσουν, θα δοκιμάσουν και θα προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο Robot Game. Κατά την προετοιμασία αλλά και την διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά θα συνεργαστούν μεταξύ τους, θα ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια έρευνας και θα ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας

Από τους προκριματικούς αγώνες της Ξάνθης οι ομάδες θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο μεγάλο τελικό στις 14 και 15 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει ως στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και της τεχνολογίας. Στρατηγικός συνεργάτης και διοργανωτής για την Ξάνθη είναι το Xánthi TechLab,  το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης,  σε συνδιοργάνωση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης .

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης και η τελετή έναρξης θα είναι στις 11.20 η ώρα.

Σχετικά Άρθρα