slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ο Εσπερινός της συγχωρήσεως στην Ξάνθη (Φωτογραφίες)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Σε κλίμα κατάνυξης, όπως επιτάσσει ο Χριστιανικός κανών τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής ο εσπερινός της συγχωρήσεως στην Ξάνθη χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων.Στην τέλεση του εσπερινού της συγχωρήσεως συμμετείχαν  και ιερείς της Μητρόπολης Ξάνθης και τον παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και πλήθος πιστών της περιοχής.

Ο Σεβασμιότατος μετά το πέρας του εσπερινού της συγχωρήσεως στην ομιλία του αναφέρθηκε στη συγχώρεση αλλά και στην καθαρότητα της ψυχής την οποία διαρκώς θα πρέπει όπως είπε να επιζητούμε. Σημείωσε δε πως για να ζητήσουμε συγχώρεση από τον συνάνθρωπό μας οφείλουμε προηγουμένως να ζητήσουμε συγχώρεση από τον Θεό και να είμαστε καθαροί απέναντί του.

Δείτε Φωτογραφίες:

Η Κυριακή της Τυρινής και ο Εσπερινός της Συγχώρεσης

Η τελευταία Κυριακή, πριν από την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι γνωστή και ως Κυριακή της Τυροφάγου. Στις Εκκλησίες διαβάζεται, κατά την πρωινή Θεία Λειτουργία, η περικοπή του Ευαγγελίου του Ματθαίου (κεφ. στ’, 14-21), που αναφέρεται στην αξία της συγχώρεσης και της νηστείας. Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας ψάλλεται ο κατανυκτικός εσπερινός της συγγνώμης, κατά τον οποίο ιερείς και πιστοί αλληλοασπάζονται, ζητώντας συγχώρεση ο ένας από τον άλλο, ενόψει της επερχόμενης Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Σχετικά Άρθρα