Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

Ευχάριστα νέα η Κίνα ανακοίνωσε ότι το Avigan είναι αποτελεσματικό κατά του κορονοϊού

Είναι αντιγριπικό φάρμακο που έχει αναπτύξει εταιρεία του ομίλου Fujifilm

Αντιγριπικό φάρμακο το οποίο έχει αναπτύξει εταιρεία του ιαπωνικού ομίλου Fujifilm λειτουργεί αποτελεσματικά έναντι του κορονοϊού, ανακοίνωσε την Τρίτη η κινεζική κυβέρνηση. Το Πεκίνο έχει ήδη αρχίσει να προωθεί τη χρήση του φαρμάκου favipiravir, το οποίο αναπτύσσεται από την Fujifilm Toyama Chemical και πωλείται υπό την εμπορική ονομασία Avigan.

“Είναι ιδιαίτερα ασφαλές και εμφανώς αποτελεσματικό”, σημείωσε ο Zhang Xinmin, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Βιοτεχνολογίας του υπουργείου Επιστημών της Κίνας, σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε.

Η Fujifilm Toyama ανέπτυξε το φάρμακο το 2014. Χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό από τον Φεβρουάριο. Κλινικές μελέτες έγιναν σε 200 ασθενείς σε νοσοκομεία της Ουχάν και της Σενζέν, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο εμφανίστηκαν πολύ σύντομα αρνητικοί στο τεστ του ιού.

Ταυτόχρονα, τα συμπτώματα πνευμονίας υποχώρησαν σημαντικά. Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, δεν παρουσιάστηκαν εμφανείς παρενέργειες.

Σχετικά Άρθρα