Κοινωνία Τελευταία Νέα

Επιστρέφουν άρον άρον νοσηλευτές στα νοσοκομεία από άλλες υπηρεσίες! Κατεπείγουσα εγκύκλιος

Στις αρχικές τους θέσεις στα νοσοκομεία θα πρέπει να επιστρέψουν άμεσα οι νοσηλευτές που μπορεί να εργάζονται σε άλλες υπηρεσίες και όχι μέσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ειδικότερα ξεκινά με διαδικασίες εξπρές η επιστροφή του νοσηλευτικού προσωπικού που είναι διάσπαρτο σε διάφορες άσχετες υπηρεσίες εξαιτίας της πανδημίας. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετακινεί εδώ και τώρα όλους τους νοσηλευτές που μπορεί να είχαν πάρει απόσπαση σε άλλους φορείς και υπηρεσίες και δεν ασχολούνταν με την παροχή υπηρεσιών υγείας. Στόχος να συμβάλουν όλοι οι νοσηλευτές στη μεγάλη κρίση που υπάρχει στην χώρα μας λόγω του κοροναϊού.

Άλλωστε το προσωπικό στα νοσοκομεία παραμένει λιγοστό, ενώ όσοι εργάζονται αυτές τις ημέρες παρουσιάζουν ήδη έντονα σημάδια κόπωσης.

Το σχέδιο πάντως για τα νοσοκομεία προβλέπει και άλλες μετακινήσεις προσωπικού. 

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδος που ξεκινά, θα αρχίσουν οι μετακινήσεις του προσωπικού προς τις κλινικές που νοσηλεύουν κρούσματα του κοροναϊού, καθώς ήδη έχει δοθεί εντολή στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) να κάνουν τον σχετικό σχεδιασμό.

Η εγκύκλιος για τους νοσηλευτές

Η εγκύκλιος που εστάλη από τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη προβλέπει ότι «το προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ, των Κέντρων Υγείας και όλων των εποπτευόμενων από το υπουργείο Υγείας φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, που ανήκει στο νοσηλευτικό κλάδο και απασχολείται σε καθήκοντα που δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών, θα πρέπει να επανέλθει άμεσα στα κύρια καθήκοντα του κλάδου του».

Δείτε παρακάτω την εγκύκλιο

Οι μετακινήσεις γίνονται δεδομένου ότι το επικουρικό προσωπικό που θα προσληφθεί τις επόμενες ημέρες στο ΕΣΥ δεν θα διαθέτει την απαραίτητη εκπαίδευση και μπορεί να χρειασθεί να περάσουν μέρες γι αυτήν.

Σχετικά Άρθρα