Ατζέντα Τελευταία Νέα

Δείτε πώς η «κοινωνική απομάκρυνση» μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού (βίντεο)

Όσο ο COVID-19 εξαπλώνονται μεταξύ των κοινοτήτων οι φράσεις όπως “κοινωνική αποστασιοποίηση” και “ισοπέδωση της καμπύλης” εμφανίζονται όλο και περισσότερο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τι σημαίνουν όμως και πώς μπορούν να ισχύουν για εσάς, την οικογένειά σας και την κοινότητά σας;

Τι είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση;

Μπορεί να είναι απογοητευτικό να ακούσουμε ότι τόσες πολλές αθλητικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και άλλες συγκεντρώσεις ακυρώνονται όμως υπάρχει σοβαρός λόγος δημόσιας υγείας για αυτά τα μέτρα. Αυτές οι ακυρώσεις συμβάλλουν στη διακοπή ή στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου επιτρέποντας στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης να φροντίζει πιο εύκολα για τους ασθενείς με το χρόνο.

Η ακύρωση εκδηλώσεων αλλά και το κλείσιμο καταστημάτων, λαϊκών αγορών και άλλων εκδηλώσεων που ενδέχεται να προσελκύσουν πλήθη είναι ένα παράδειγμα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Η κοινωνική απομάκρυνση αυξάνει σκόπιμα τον φυσικό χώρο μεταξύ των ανθρώπων για να αποφευχθεί η διάδοση της ασθένειας.

Η συμπίεση της καμπύλης αναφέρεται στη χρήση προστατευτικών πρακτικών για την επιβράδυνση του ποσοστού μόλυνσης από το COVID-19, ώστε τα νοσοκομεία να διαθέτουν χώρο, προμήθειες και γιατρούς για όλους τους ασθενείς που χρειάζονται φροντίδα

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που γίνονται πολύ άρρωστοι κατά τη διάρκεια μερικών ημερών θα μπορούσε να κατακλύσει ένα νοσοκομείο ή μια μονάδα φροντίδας. Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από σοβαρή ασθένεια με το COVID-19 περίπου την ίδια στιγμή θα μπορούσαν να οδηγήθουν σε έλλειψη νοσοκομειακών κλινών, εξοπλισμού ή γιατρών.

Από την άλλη πλευρά, εάν ο ίδιος μεγάλος αριθμός ασθενών έφτασε στο νοσοκομείο με βραδύτερο ρυθμό, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων, θα υπήρχε μεγαλύτερη πιθανότητα το νοσοκομείο να είναι σε θέση να συμβαδίσει με επαρκή προμήθειες, κρεβάτια και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για να τους φροντίσει.

Η πανδημία μπορεί να φαίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη αλλά στην πραγματικότητα, κάθε άτομο μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του COVID-19 και να κάνει μεγάλη διαφορά στην δική του υγεία αλλά και των άλλων γύρω του.

Δείτε πως λειτουργεί:

Σχετικά Άρθρα