Ατζέντα Τελευταία Νέα

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις του «Ξάνθη- Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2020» (+βίντεο)

Όπως ανακοίνωσαν πριν λίγο με κοινή τους επιστολή ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης και ο Διευθυντής του μουσικού σχολείου της Ξάνθης κ. Χρήστος Βαρδικελδόγλου, αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Ξάνθη- Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2020».

Στην επιστολή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευθυγραμμιζόμενοι αυτονόητα με τις επιταγές της Πολιτείας και τις συστάσεις της ιατρικής κοινότητας για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας, σας γνωστοποιούμε ότι το αφιερωμένο στη μελοποιημένη ποίηση εφετινό Φεστιβάλ μας «Ξάνθη- Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2020», που επρόκειτο να λάβει χώρα από τις 7 έως τις 10 Μαΐου, ματαιώνεται. Αυτό σημαίνει ότι καμία από τις εκδηλώσεις του προγράμματος που καταρτίσαμε, δυστυχώς, δεν θα υλοποιηθεί: τελετές έναρξης – λήξης, Συναυλία Μουσικού Σχολείου, βιωματικά εργαστήρια, μουσικές σκηνές,1ος Διαγωνισμός Σύνθεσης μαθητών Μουσικών Σχολείων, όπως και η αφιερωμένη στον συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη βραδιά.

Είναι μεγάλη η λύπη μας, γιατί εργαστήκαμε άοκνα προσβλέποντας με ενθουσιασμό στη συνάντησή μας, την επωφελή για τα παιδιά μας, η οποία, ωστόσο, στη σημερινή συγκυρία καθίσταται ανέφικτη.

Ευελπιστούμε ότι θα είστε εδώ του χρόνο, για να κάνουμε όλοι μαζί την υπέρβαση που απαιτεί από μας το μέλλον, οι νέοι μας άνθρωποι. Από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με «λογισμό και μ’ όνειρο» για τον δοκιμαζόμενο τόπο μας και τον Πολιτισμό του. Να είστε όλοι καλά.

Σχετικά Άρθρα