Η εκτίμηση του Μανώλη Τσέπελη γιατί τα Πομακοχώρια και πως μπήκαν σε καραντίνα - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
Κύριο Θέμα Μειονότητα Τελευταία Νέα

Η εκτίμηση του Μανώλη Τσέπελη γιατί τα Πομακοχώρια και πως μπήκαν σε καραντίνα

Ο Δήμαρχος  Ξάνθης Μανώλης Τσεπέλης ανησυχεί για το πλήθος των ξενιτεμένων που επέστρεψαν στις εστίες τους στα ορεινά χωριά του Δήμου Μύκης και δεν τήρησαν την καραντίνα των 14 ημερών.

Σε καραντίνα μπήκε από χθες το χωριό Εχίνος του Δήμου Μύκης ενώ και σε όλο τον Δήμο έχουν επιβληθεί ισχυρότατοι περιορισμοί στην κυκλοφορία. Ο συνολικός πληθυσμός των εγκλωβισμένων συμπολιτών μας υπολογίζεται περίπου στις 3.000.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσεπέλης μιλώντας στο ethnos.gr ο οποίος εκτίμησε την κατάσταση που δημιουργείται πλέον στην περιοχή και έδωσε την δική του εξήγηση για το πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής Ξάνθης.

«Ηταν φορείς και δεν το γνώριζαν»

«Η κατάσταση θα είναι δύσκολη τις επόμενες ημέρες για τα χωριά της ευρύτερης περιοχής της ορεινής Ξάνθης αλλά και σε περιοχές όπου είχαμε μαζικές επιστροφές στις εστίες τους ξενιτεμένων εργαζομένων. Πρόκειται για ανθρώπους που εργάζονται σε Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Τουρκία και επαναπατρίστηκαν για να βρεθούν κοντά στις οικογένειες τους. Πολλοί από αυτούς φαίνεται πως ήταν φορείς και δεν το γνώριζαν και έτσι ξεκίνησε το πρόβλημα. Πρέπει να δούμε σε ποιο βαθμό έχει υπάρξει μετάδοση του ιού σε άλλα μέλη της κάθε οικογένειας και συνολικά της κοινότητας».

«Περίπου 1.000 άτομα επέστρεψαν»

Ο Μανώλης Τσεπέλης εκτίμησε πως η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη και ανέλυσε τους τρεις λόγους για τους οποίους έχει πολύ μεγάλη ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων ειδικά σε ηλικιωμένους: «Υπολογίζω πως πρέπει να επέστρεψαν στην Ελλάδα περίπου 1.000 εργαζόμενοι που βρίσκονται σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, στην Γερμανία, στην Ολλανδία και στη Γαλλία. Πολλοί ήταν και στην Τουρκία είτε για δουλειές είτε ως φοιτητές. Όπως φαίνεται δεν γνώριζαν πως ήταν φορείς και μετέδωσαν τη νόσο. Με ανησυχεί επίσης για το εάν τήρησαν την καραντίνα και τα μέτρα ασφαλείας που είχαμε επισημάνει και εμείς ως Δήμος αλλά και η ελληνική κυβέρνηση με συνεχείς ανακοινώσεις και ενημερώσεις. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για κλειστές κοινωνίες με πολυμελείς οικογένειες και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας κρατήσει σε εγρήγορση τα επόμενα 24ωρα».

Σχετικά Άρθρα