slider Έβρος Κοινωνία

Γι αυτό έφυγαν από τον Έβρο: Πληροφορίες για 2 κρούσματα κορωνοϊού στους μετανάστες

Σύμφωνα με πληροφορίες η αιφνίδια κίνηση της Τουρκίας να εκκενώσει την περιοχή του Παζάρκουλε πιστεύεται ότι έγινε από το φόβο της διασποράς του κορωνοϊού στον τοπικό τουρκικό πληθυσμό.

Την εκκένωση της συνοριακή πύλης Παζάρκουλε στην Αδριανούπολη από πρόσφυγες και μετανάστες επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού  σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Δήλωσε ότι εκκενώθηκε η περιοχή καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και 5.800 προσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν σε 9 νομούς της Τουρκίας όπου θα παραμείνουν σε κέντρα επανεισδοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αιφνίδια κίνηση της Τουρκίας να εκκενώσει την περιοχή του Παζάρκουλε πιστεύεται ότι έγινε από το φόβο της διασποράς του κορωνοϊού στον τοπικό τουρκικό πληθυσμό. Δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι δύο κρούσματα κορωνοϊού είχαν εντοπιστεί μεταξύ των μεταναστών/προσφύγων στο Παζάρκουλε.

Στην ίδια συνέντευξη ο Σουλεϊμάν Σοϊλού άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων για τον κορωνοϊό. “Δεν λέω ότι δεν χρειάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας” είπε ο τούρκος υπουργός. 

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την Παρασκευή τους περισσότερους από 80 εκατομμύριο πολίτες της χώρας του να εφαρμόσουν μια “εθελοντική καραντίνα”, και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους εκτός και αν πρόκειται για βασικές ή επείγουσες ανάγκες, καθώς ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό στην Τουρκία ανέβηκε σε 92.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα