slider Καρναβάλι Ξάνθης Τελευταία Νέα

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου η μεγάλη συναυλία με τον Χατζηγιάννη (όλο το πρόγραμμα της ημέρας)

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 19:00.

Συναυλία Μιχάλης Χατζηγιάννης

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης λειτουργώντας πάντα μέσα στο πεδίο της μουσικής αναζήτησης βρίσκεται και πάλι σε μια ουσιαστική και δημιουργική περίοδο. Στα πλαίσια των ζωντανών εμφανίσεων του για το 2020, ξεκινά από την Ξάνθη, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο από καλή μουσική και καθαρά αισθήματα. Με αφετηρία αγαπημένες από όλους μελωδίες, μας καλεί σε ένα ταξίδι από το «Άγγιγμα Ψυχής», το « Μόνο στα Όνειρα» και το «Πάρτι», το «Δεν Φεύγω», το «Για Σένα», και το «Όλα ή Τίποτα», μέχρι και την πρόσφατη «Σαϊτιά». Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής σκηνής καθιερώνοντας το δικό του μουσικό ύφος είτε μέσω της χαρακτηριστικής ερμηνείας του, είτε μέσω της σύνθεσης τραγουδιών, για τον ίδιο και για άλλους. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες, σε παραστάσεις αλλά και στο τραγούδι, όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Πασχάλης Τερζής, η Γλυκερία, ο Κώστας Χατζής και άλλοι.

Μαζί του η Μελίνα Μακρή, μια μοναδική τραγουδίστρια η οποία έγινε γνωστή με το συγκρότημά της, τους Vegas  και που ακολουθεί πια την προσωπική της πορεία στο χώρο του τραγουδιού. Μετά από την επιτυχημένη τους συνεργασία, συνεχίζει να συντροφεύει τον Μιχάλη στις συναυλίες του ανά την Ελλάδα.

Τους συνοδεύουν οι μουσικοίΣόλωνας Αποστολάκης, πιάνο, πλήκτρα και ενορχήστρωση. Σπύρος Μάζης, μπάσο. Γιώργος Μητσοτάκης, τύμπανα, Παντελής Τζιάλας, ακουστική κιθάρα και μπουζούκι, Στέλιος Κατσατσίδης, ακορντεόν. Τεχνικοί ήχου ο Αντώνης Μωραΐτης και ο Σταύρος Συκιανάκης .

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ώρα19:00

Χορωδιακή βραδιά

Χορωδία Κ.Α.Π.Η. Σταυρούπολης

Η χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Σταυρούπολης εκτός από την παρουσία της σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση της Σταυρούπολης και της γύρω περιοχής, δεν παύει να ανταποκρίνεται, πάντα με καλή διάθεση, όπου και όποτε προσκαλείται. Πρώτιστο όμως χρέος της αλλά και αδυναμία της είναι η ψυχαγωγία και η τόνωση του εθνικού φρονήματος, ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας. Διευθύνει ο Πολύτιμος Θεοδωρίδης.

Βυζαντινή Χορωδία Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ξάνθης

Η Βυζαντινή Χορωδία ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης, με αμέριστη αγάπη για τον τόπο μας και σεβασμό προς την παράδοσή μας, συμμετέχει, στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών της πόλης μας με μία βραδιά την αφιερωμένη στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας, με τραγούδια που έγραψε και τραγούδησε ο Ελληνισμός του Πόντου, της Θράκης, της Μ. Ασίας. Είναι τραγούδια που εκφράζουν τους πόνους και τους καημούς για την άλωση της Πόλης, της Πόλης της μεγάλης. Τραγούδια που παρουσιάζουν πτυχές της κοινωνικής ζωής των παππούδων μας, την παράδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας. Τραγούδια που παρουσιάζουν το μεγαλείο του ελληνισμού. Είναι τραγούδια δικά μας. Διευθύνει ο Αθανάσιος Βολοβότσης.

Κτήριο του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης (Αγ. Γεωργίου 1, ισόγειο), ώρα 17:30

Μπαλνταφάν.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης καλεί τους μικρούς τους φίλους στο ετήσιο αποκριάτικο μπαλνταφάν τους. Είσοδος 2€.

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9, ώρα 17:30

Ανοικτό μάθημα, «Προσεγγίζοντας την Τέχνη μέσα από τις απόκριες…»

Το Τμήμα Ιστορίας της Τέχνης του ΙΘΤΠ σε συνεργασία με το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του ΙΘΤΠ διοργανώνει ανοικτό μάθημα Ιστορίας της Τέχνης, εστιασμένο στις απόκριες αλλά και ειδικότερα στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές. Μέσα από τη διαδρομή των ΘΛΕ θα περιηγηθούμε στην τέχνη που αυτές παράγουν και θα γνωρίσουμε τους καλλιτέχνες που προσέφεραν τα μέγιστα στην ανάδειξη και την καθιέρωσή τους. Επιμέλεια Βασίλης Μακέδος, Ιστορικός Τέχνης και υπεύθυνος Κινηματογραφικού Εργαστηρίου Ι.Θ.Τ.Π. Είσοδος ελεύθερη. Οργάνωση: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Πλατεία Ηρώων Ξάνθης, ώρα 18:30

«Ανθρώπινο Ηχητικό Γλυπτό»

Η Θεατρική Ομάδα της ΦΕΞ παρουσιάζει το έργο του Τάσου Τσεσμετζή σε σκηνοθεσία του Πασχάλη Ξανθόπουλου. Οργάνωση: ΦΕΞ / Θεατρική Ομάδα της ΦΕΞ

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, ώρα 21:00

«Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες στο Μουσείο».

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης και της ΦΕΞ  οργανώνουν ένα κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους και όχι μόνο.

«Ο μύθος του Ορφέα στην μεγάλη οθόνη».Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ έχει δημιουργήσει ένα αρχείο από ταινίες που οι δημιουργοί τους εμπνευστήκαν από το μύθο του Ορφέα. Από τα Παρισινά καφέ του JeanCocteau  στον Αμερικάνικο νότο του TennesseeWilliams και από την σκληρή Ελλάδα του Νίκου Νικολαϊδη στη Βραζιλία με τους ξέφρενους ρυθμούς του MarcelCamus. Οργάνωση:ΕΛΜΕ / Κινηματογραφική Λέσχη ΦΕΞ

Κτήριο Π.Α.Σ. Αντίκας. Αρχοντικό οδού Ευριπίδη Χασιρτζόγλου 8, ώρα 22:00

Αποκριάτικο πάρτι συλλόγου.

Την«αυλαία» ανοίγουν οι Βασιλεία Βλαχοπούλου και ο d.j. Koun όπου θα μας βάλουν στο κλίμα με balkanreggae ήχους αλλά και περάσματα από όλα σχεδόν όλα τα είδη χορευτικής μουσικής σύμφωνα πάντα στο πνεύμα του καρναβαλιού (hiphop, disco, funk κλπ).

Σχετικά Άρθρα