slider Εκδηλώσεις Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Ποντιακής μικτής χορωδίας «Τραντέλλενες» στο φεστιβάλ χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το 12ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα συμμετάσχει η Ποντιακή μικτή χορωδία «Τραντέλλενες» από την Ξάνθη. Το φεστιβάλ θεωρείται μοναδικό στο είδος του, καθώς δίνει «φωνή» σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και σε εκατοντάδες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα γίνεται αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών.

O αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.500 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Στη φετινή διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή συγκροτήματα από την Πολωνία, Κίνα, Βουλγαρία, Γεωργία, Ιταλία, Ουκρανία, Πάφος και Λευκωσία Κύπρου, αλλά και περιοχές της Ελλάδας όπως Αργολίδα, Κέρκυρα, Καστοριά, Φθιώτιδα, Έβρο, Χαλκιδική, Γρεβενά, Μεσσηνία, Άρτα, Καβάλα, Θεσπρωτία, Πέλλα, Βοιωτία, Ξάνθη, Αττική, Θεσσαλονίκη και Λέσβος.

Παράλληλη δράση του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η παρέλαση φιλαρμονικών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/2 και ώρα 12:00 μμ από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Βίκυ Χαντζή.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα