slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Γιορτάστε στον “Πλάτανο του έρωτα” τον Αγ. Βαλεντίνο στην Ξάνθη…

Από τις «Αλλιώτικες Προτάσεις»

Φυτεύτηκε ανήμερα του Βαλεντίνου έναν Φεβρουάριο του 1992, στην κεντρική πλατεία Ξάνθης. Ο “έρωτας” του με την Ξάνθη πέρασε από πολλά βάσανα. Απειλήθηκε με ξερίζωμα στην αρχή γιατί θα έκρυβε τις βιτρίνες των καταστημάτων. Μετά ήρθε η ώρα και έδιωξε τις μπουλντόζες που ήρθαν να τον ρίξουν, στην εποχή της ανακαίνισης (ενοποίησης) της πλατείας. Στο τέλος επούλωσε τις πληγές στον κορμό του, από προσπάθειες και μαχαιριές που τον ήθελαν να ξεραθεί και να μαραζώσει.

Αυτός ο έρωτας με την πόλη που τον γέννησε άντεξε 28 ολόκληρα χρόνια και συνεχίζει. Φέτος ας γιορτάσουμε μαζί του τον έρωτα και την αγάπη. Την Παρασκευή 14/2 περάστε από τον “Πλάτανο του έρωτα” και βγείτε μια foto selfie με το ταίρι σας. Κι αν είναι κάποιοι κοντά σας δεν γνωρίζουν την ιστορία του, φωνάξτε τους και γιορτάστε όλοι μαζί την αγάπη, τον έρωτα και την αρμονία των ανθρώπων, της φύσης και της όμορφης πόλης μας….περιμένοντας την άνοιξη.

ΥΓ: Ο “Πλάτανος του έρωτα” βρίσκεται μπροστά από την σημερινή καφετερία “Fratelli” στην κ. πλατεία και φυτεύτηκε από τον τότε ιδιοκτήτη / επιχειρηματία του “ΞΑΝΘΕΙΑ” κ. Μάριο Κουτσουρίδη.

Σχετικά Άρθρα