ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Τι χρήματα υπάρχουν στις καταθέσεις των Ξανθιωτών!!! (Ναι καλά κατάλαβες είμαστε φτωχοί) - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Λάσπη Τελευταία Νέα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Τι χρήματα υπάρχουν στις καταθέσεις των Ξανθιωτών!!! (Ναι καλά κατάλαβες είμαστε φτωχοί)

Στην Ξάνθη υπάρχουν σήμερα 280.669 ενεργοί τραπεζικοί λογαριασμοί, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας την Ελλάδος, στους οποίους έχουν συσσωρευτεί 732 εκατομμύρια ευρώ. Από τα απογραφικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, για όλη τη χώρα, προκύπτει ότι σε κάθε πολίτη αντιστοιχούν τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί και το μέσο υπόλοιπο αυτών διαμορφώνεται πλέον πάνω από τα 4000 ευρώ, για το σύνολο της χώρας.

Στην Ξάνθη οι καταθέσεις είναι χαμηλότερες από το μέσο όρο, και είμαστε στη 4οι από το τέλος φτωχότεροι καταθέτες σε όλη την Ελλάδα με μέση κατάθεση μόνο 2609 ευρώ!!! Δηλαδή βρισκόμαστε κατά 1400 περίπου ευρώ χαμηλότερα από τον μέσο εθνικό όρο.

 Μάλιστα, σε αρκετούς νομούς της χώρας, οι κάτοικοι αποδεικνύονται πιο «γεροί» αποταμιευτές σε σχέση με τους υπόλοιπους. Τη μεγαλύτερη μέση κατάθεση εμφανίζουν λοιπόν όσοι ζουν ή εργάζονται στην περιφερειακή ενότητα της Αθήνας (λογικό λόγω και του υδροκεφαλισμού του κράτους) αλλά και οι κάτοικοι στους νομούς Κυκλάδων, Αρκαδίας, Χίου. Από κοντά και η περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Αττικής αλλά και η Θεσπρωτία. Σε όλες αυτές τις περιοχές, η μέση κατάθεση ξεπερνούσε τα 5311 ευρώ στην Αθήνα, τα 4495 ευρώ στις Κυκλάδες, τα 4376 ευρώ στην Αρκαδία και τα 4261 ευρώ στην Χίο. Αυτά τα στοιχεία αφορούν στον Ιούνιο του 2019 και σήμερα οι μέσοι όροι θα είναι αρκετά πιο αυξημένοι καθώς στο β’ εξάμηνο του 2019 οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά περίπου 7 δις. ευρώ κάτι βέβαια που επηρέασε όλους τους μέσους όρους ανά την χώρα.

Σχετικά Άρθρα