Προσπάθεια ίδρυσης παρεκκλησίας στην Ξάνθη|Αυτή την Τετάρτη η εκδίκαση - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Προσπάθεια ίδρυσης παρεκκλησίας στην Ξάνθη|Αυτή την Τετάρτη η εκδίκαση

Παρά τις συνεχείς συλλήψεις για σωρεία αδικημάτων και τις παραπομπές σε δίκες, ο καθαιρεθείς πρώην κληρικός της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, που την ερχόμενη Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για “μαϊμού-κηδεία, προσπαθεί να “επεκταθεί” στην Ξάνθη.

Ο πρώην Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Κ. της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης, ο οποίος καταδικάστηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια και έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, και έχασε τελείως την ιεροσύνη του, κατέθεσε αίτηση στην Ξάνθη για την δημιουργία νομικού προσώπου Θρησκευτικού περιεχομένου. Στην Αλεξανδρούπολη όπου επιχείρησε να δημιουργήσει κάτι παρόμοιο, αφού μάλιστα νοίκιασε και γραφεία κοντά στο λιμάνι της πόλης δημιουργώντας… ΜΚΟ με την ονομασία αρχικά “Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου ΜΚΟ”, δεν τα κατάφερε. Κι αυτό γιατί τότε εναντίον της συγκεκριμένης ενέργειας προσέφυγαν η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Αετοχωρίου και εκδόθηκαν από το δικαστήριο προσωρινά μέτρα που απαγόρευσαν την χρήση του όρου Ιερός Ναός.

Η προσπάθεια του όμως να παραπλανήσουν τους απλούς πιστούς ώστε να υπογράψουν για την ίδρυση σχισματικής Μητρόπολης στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης ως Παλαιοημερολογίτικη με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης, Ξάνθης και Ορεστιάδος και πάσης Θράκης”, φαίνεται ότι συνεχίζεται και κατέθεσε αίτηση στην περιοχή της Ξάνθης για δημιουργία νομικού προσώπου Θρησκευτικού περιεχομένου. Η αίτηση αυτή θα εξεταστεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στην Ξάνθη και η τοπική Μητρόπολη αν και με κάποια καθυστέρηση πληροφορήθηκε την συγκεκριμένη προσπάθεια, ετοιμάζεται για να αντιδράσει και να μην επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Στο πλευρό του “μαϊμού” καλόγρια από την Ξάνθη

Στο πλευρό του ο καθαιρεθείς πρώην Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, με τον γνωστό πλέον πανελλήνια “βίο και πολιτεία” την συνεχή αντιποίηση αρχής και τα άλλα αδικήματα, έχει και μια γυναίκα 54 χρόνων από την περιοχή της Ξάνθης, η οποία συνελήφθη ως “μαϊμού” καλόγρια πριν δυο εβδομάδες μαζί με έναν άνδρα 40 ετών και μια αλλοδαπή 55 ετών, με την κατηγορία της αντιποίησης θρησκευτικού λειτουργήματος. Σύμφωνα με τη ανακοίνωση που εξέδωσε 19 Ιανουαρίου η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τελούσαν εκκλησιαστική ακολουθία σε Ιερό Ναό Ησυχαστηρίου, χωρίς τη συναίνεση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, αντιποιούμενοι την ιδιότητα του ιερέα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των μοναχών. Οι συλληφθέντες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης στερούνταν τίτλου ιεροσύνης και μοναχικής κουράς.

Δικάζεται την Πέμπτη για την “μαϊμού” κηδεία που προσπάθησε να κάνει στην Άνθεια Αλεξανδρούπολης

Ο καθαιρεθείς για “ανήθικες πράξεις” πρώην κληρικός δικάζεται την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου γιατί συνελήφθη στις 11 Δεκεμβρίου από την Αστυνομία να τελεί κηδεία στα νεκροταφεία της Άνθειας και μάλιστα φορούσε πετραχήλι και έψελνε, τελώντας το μυστήριο της ταφής. Παρουσιαζόταν ως “Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ιωάννης” της Παλαιοημερολογίτικης εκκλησίας και με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο ζήτημα που έχει προεκτάσεις οι οποίες αφορούν σοβαρά εθνικά θέματα όταν μιλάμε για την πολύ ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και την προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν προβλήματα, απαιτεί ξεκάθαρη αντιμετώπιση από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Πηγή: Evros.gr

Σχετικά Άρθρα