6 Μητροπολίτες συλλειτουργούν στην πόλη μας το Σάββατο για τον εορτασμό των 25 χρόνων του Μητροπολίτη Ξάνθης - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Εκδηλώσεις Τελευταία Νέα

6 Μητροπολίτες συλλειτουργούν στην πόλη μας το Σάββατο για τον εορτασμό των 25 χρόνων του Μητροπολίτη Ξάνθης

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Συμπληρώνονται φέτος 25 χρόνια Αρχιερατικής πορείας και προσφοράς για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα.  Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στην ιερά μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας θα τελεστεί πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο παρουσία 6 μητροπολιτών.

Από την Θράκη θα παραστούν όλοι οι μητροπολίτες που είναι οι εξής: ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων. Και οι εξής: ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης  Παύλος. Από  το πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο Μητροπολίτης Τριπόλεως της Λιβύης Θεοφύλακτος.

Για τον μητροπολίτη Ξάνθης  θα μιλήσει ο μητροπολίτης Μαρωνείας.

Η ανακοίνωση της μητρόπολης Ξάνθης:

Ἀξιότιμες Κυρίες, Ἀξιότιμοι Κύριοι,

 Τό τρέχον ἔτος 2020 συμπληροῦνται 25 ἔτη ἀπό τῆς ἐκλογῆς, χειροτονίας καί ἐνθρονίσεως τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Παντελεήμονος εἰς τήν Ἀρχιερατικήν Καθέδραν τῆς τοπικῆς μας Ἐκκλησίας, τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ξάνθης καί Περιθεωρίου.

 Ἡ ἐπέτειος αὕτη θά ἑορτασθεῖ μέ σειρά ἐκδηλώσεων καθ´ ὅλην τή διάρκειαν τοῦ ἔτους.

 Ἡ ἔναρξις τοῦ ἑορτασμοῦ θά πραγματοποιηθεῖ τό Σάββατο 25 Ἰανουαρίου 2020 (ἡμέρα ἐκλογῆς 25 Ἰανουαρίου 1995), κατά τό ἀκόλουθον πρόγραμμα:

 Ὥρα 07:00-10:30 Ὄρθρος καί Πανηγυρικόν Ἀρχιερατικόν Συλλείτουργον εἰς τήν Ἱερά Μονήν Παναγίας Ἀρχαγγελιωτίσσης Ξάνθης.

 Μετά τιμῆς π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης Πρωτοσύγκελλος Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ἀρχιμανδρίτης τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου

Σχετικά Άρθρα