slider Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Οι ερωτήσεις που κατέθεσε ο Δημαρχόπουλος στο ΔΣ. (Αν ήταν τόσο επικοινωνιακός και πριν τις εκλογές θα παρέμενε δήμαρχος)

Δύο ερωτήσεις κατέθεσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Ξάνθης κ. Μπάμπης Δημαρχόπουλος, που ξέρει καλά τα θέματα και μπορεί να στριμώξει την διοίκηση Τσέπελη. Αν ο Μπάμπης ήταν λίγο περισσότερο επικοινωνιακός και είχε κλείσει δύο τρία ανοικτά θέματα (δεξιά και αριστερά του), θα παρέμενε δήμαρχος και αυτήν την τετραετία.

Οι Ερωτήσεις προς το προεδρείο του ΔΣ:

ΘΕΜΑ: «Ερώτηση προς τον κ. Δήμαρχο Ξάνθης»

Στους πρώτους πέντε (5) μήνες της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής έχει αναρτηθεί στη ΔΙ@ΥΓΕΙΑ, απίστευτα μεγάλος αριθμός αποφάσεων υπηρεσιακών μεταβολών, μετακινήσεων υπηρεσιακών παραγόντων και υπαλλήλων, αποφάσεων ορισμού Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων και αποφάσεων ανάκλησης ήδη ορισμένων του Δήμου μας.

Πρόσφατα ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης μετέφερε τις ανησυχίες του στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και προέβη σε δήλωση – καταγγελία κατά του Δημάρχου Ξάνθης, διότι πέντε (5) μήνες τώρα δεν έχει επιτευχθεί συνάντηση με τη νέα Δημοτική Αρχή, αφού αρνείστε οποιαδήποτε συνεργασία με τα μέλη του Συλλόγου.

Οι υπηρεσιακές μεταβολές και μετακινήσεις των υπαλλήλων οφείλουν να γίνονται επαρκώς αιτιολογημένα πάντα και αποκλειστικά για το συμφέρον κάθε υπηρεσίας με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της.

Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου τελούν υπό καθεστώς φόβου και αναστάτωσης με αποτέλεσμα να γίνονται διαρκώς «λάθη», τα οποία τις περισσότερες φορές είναι αναπόφευκτο να αποτραπούν, επηρεάζοντας παράλληλα τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Είναι τραγικό και επιζήμιο για το Δήμο μας, να μετακινούνται υπάλληλοι οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στο αντικείμενο εργασίας τους και δεν έχουν δώσει κανέναν δικαίωμα όσον αφορά την εργασία τους και στη θέση τους να τοποθετούνται εργαζόμενοι που δεν γνωρίζουν καν το αντικείμενο.

Είναι τραγικό και επιζήμιο για το Δήμο μας, να μετακινούνται Προϊστάμενοι με μόνη σκοπιμότητα να «αδειάζουν» θέσεις για να τοποθετήσετε τους «εκλεκτούς» σας.

Είναι τραγικό και επιζήμιο για το Δήμο μας, να μετακινούνται υπάλληλοι που έχουν τα προσόντα Προϊσταμένου από μια υπηρεσία, προκειμένου στη συνέχεια να μετακινούνται εκεί άλλοι υπάλληλοι για να γίνουν Προϊστάμενοι.

Είναι τραγικό και επιζήμιο για το Δήμο μας, να υπάρχει υπηρεσία η οποία στελεχώνεται μόνο με ένα άτομο και αυτό είναι ο Προϊστάμενός της.

Είναι τραγικό και επιζήμιο για το Δήμο μας, να μην υπάρχουν εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων στα όργανα λήψης αποφάσεων του Δήμου μας.

Είναι τραγικό και επιζήμιο για το Δήμο μας, να μην υπάρχει τουλάχιστον η σύμφωνη γνώμη των Δ/ντων κάθε υπηρεσίας για τις μετακινήσεις του προσωπικού της.

Είναι τραγικό και επιζήμιο για το Δήμο μας, να γίνονται μαζικές και αθρόες μετακινήσεις και αλλαγές υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι τραγικό και επιζήμιο για το Δήμο μας, να αντικαθίσταται υπάλληλοι από συναδέλφους τους που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο ή δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα, είτε ουσιαστικά είτε τυπικά βάσει του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.

Είναι τραγικό και επιζήμιο για το Δήμο μας, πέντε (5) μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας οι περισσότεροι υπάλληλοι να θέλουν να «φύγουν» με οποιοδήποτε τρόπο, από το Δήμο μας.

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος :

Αν είναι εν γνώση του, οι περισσότερες από 45 μετακινήσεις και υπηρεσιακές μεταβολές, αν τελούν υπό την έγκριση του κι αν προτίθεται να προβεί τελικά σε συνάντηση με τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης με σκοπό την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών, της εργασιακής ειρήνης και της ομαλής εργασιακής σχέσης του προσωπικού του Δήμου μας.

ΘΕΜΑ: «Ερώτηση προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης»

Πληροφορίες φέρνουν Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου μας, στενό συνεργάτη του Δημάρχου Ξάνθης, ενδεχομένως να έχει τιμωρηθεί στο Ποινικό Εφετείο και ενδεχομένως να φέρει τελεσίδικη καταδίκη για αδίκημα το οποίο συγκαταλέγεται στα λεγόμενα ατιμωτικά αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Δεδομένου, ότι για τα ατιμωτικά αδικήματα προβλέπεται, όταν αυτά έχουν τελεσιδικήσει να τίθεται ο Δημοτικός Σύμβουλος σε αργία, όταν δε η ποινή που του έχει επιβληθεί κριθεί επιπλέον και αμετάκλητη, επισύρει την έκπτωσή του από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου.

Ερωτάστε :

α) Αν το παραπάνω γεγονός είναι αληθές;

β) Αν είστε σχετικά ενήμερος και από πότε;

γ) Αν έχει ενημερωθεί ο κ. Δήμαρχος και από πότε;

δ) Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί μέχρι σήμερα εσείς και ο κ. Δήμαρχος;

ε) Αν προτίθεστε για να διαφυλάξετε το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου μας, να ενημερώσετε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να εκδοθούν σχετικές αποφάσεις ή διαπιστωτικές πράξεις, δεδομένου ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος πρέπει να απέχει από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και από όλα τα καθήκοντά του, να μην συμμετέχει σε επιτροπές, καθώς και να ανακληθεί οποιαδήποτε αρμοδιότητα ή αξίωμα του έχει ανατεθεί.

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ

Μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ

π. Δήμαρχος Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα