slider Αθλητικά Τελευταία Νέα

Ξάνθη – ΟΦΗ 2-2, κακή η ομάδα μας για ακόμη μια φορά

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση που έγινε στο Xanthi FC Arena το απόγευμα της Κυριακής (26/1) μεταξύ της Xanthi FC και του ΟΦΗ. Στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Super League 1, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές με τον Φιγκεϊρέδο (πέναλτι 37′, 87′) αλλά ο Ζορντάν Φοσέ με δύο γκολ – έφτασε τα 6 στο πρωτάθλημα – ισοφάρισε ισάριθμες φορές (85′, 92′) διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 σε μία αναμέτρηση που είχε και χρήση του VAR. Και η 3η φετινή ισοπαλία στο πρωτάθλημα ήταν εντός έδρας για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου που έχει 27 βαθμούς στον σχετικό πίνακα.

Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, στο 11′ ο Τζουρίτσκοβιτς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το σόλο του με τον Σωτηρίου να μπλοκάρει με έγκαιρη έξοδο ενώ στο 21′ η κεφαλιά του Φιγκεϊρέδο πέρασε άουτ αλλά μετά την χρήση του VAR υποδείχθηκε πέναλτι για μαρκάρισμα του Κασάδο. Στην εκτέλεσή του ο Νέιρα ευστόχησε, όμως έκανε διπλή επαφή και μετά από λίγη ώρα ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ. Στο 37′ όμως ο ΟΦΗ κέρδισε νέο πέναλτι με τον Φιγκεϊρέδο να σκοράρει κάνοντας το 0-1. Στο 45′ το σουτ του Τερκί απέκρουσε ο Σωτηρίου.

Στην επανάληψη στο 52′ ο Φιγκεϊρέδο έκανε το άστοχο σουτ από το ύψος της περιοχής και στο 68′ δεν βρήκε στόχο το σουτ του Κοβάσεβιτς και στο 69′ η κεφαλιά του Κάστρο πέρασε άουτ. Στο 73΄ άστοχο ήταν και το σουτ εκτός περιοχής του Ντε Αμορίμ. Στο 82′ ο Φεγκεϊρέδο έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή κι έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να περνά άουτ. Στο 84′ ο Φοσέ ισοφάρισε (1-1) εκμεταλλευόμενος τη συρτή σέντρα του Κασάδο αλλά ο Φιγκεϊρέδο στο 87′ μετά από κόντρα επίθεση ήταν εύστοχος μέσα από την περιοχή κάνοντας το 1-2. Στο 92′ ο Φοσέ ισοφάρισε με νέο κοντινό σουτ κάνοντας το τελικό 2-2.

Διαιτητής ήταν ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας), με α’ βοηθό τον Νικολαΐδη Κωνσταντίνο (ΕΠΣ Μακεδονίας), β’ βοηθό τον Πέτρο Πάτρα (ΕΠΣ Μακεδονίας), 4ο διαιτητή τον Γιώργο Τάση (ΕΠΣ Ηπείρου), διαιτητή VAR τον Σέζο Αθανάσιο (ΕΠΣ Κιλκίς), και διαιτητή AVAR τον Σπυρόπουλο Παντελή (ΕΠΣ Αν. Αττικής).

XANTHI FC (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Σόσα (46′ Καρασαλίδης), Λισγάρας, Κασάδο, Κοβάσεβιτς, Τερκί (46′ Φοσέ), Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς (65′ Ντε Αμορίμ), Εντουάρντο, Κάστρο. 

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος – Περικλής Παπαπαναγής): Σωτηρίου, Κουτρουμπής (86′ Νάστος), Νέιρα, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Βαζ (67′ Μπράουν), Στάικος, Μεγιάδο, Κοροβέσης.

Σχετικά Άρθρα