slider Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Μ. Φανουράκης: Μεγάλο ενδιαφέρον από πολίτες για την ομιλία του Κ. Δασκαλάκη στην Ξάνθη. (Δηλώσεις και για την νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας)

Μ. Φανουράκης: Μεγάλο ενδιαφέρον από πολίτες για την ομιλία του Κ. Δασκαλάκη στην Ξάνθη. (Δηλώσεις και για την νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας)

Η δημοσιοποίηση της ομιλίας του διεθνώς διακεκριμένου και πολυβραβευμένου για το επιστημονικό του έργο, καθηγητή του πανεπιστημίου Μ.Ι.Τ κ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στην Ξάνθη, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολιτών,  της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, αλλά και επιστημόνων από γειτονικές χώρες, οι οποίοι ζητούν πληροφορίες ή ακόμη και εξασφάλιση θέσης στο αμφιθέατρο όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του κ. Δασκαλάκη, γνωστοποιεί ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης, κ. Μανώλης Φανουράκης.

Τόσο το Δ.Π.Θ όσο και ο Δήμος Ξάνθης αντιλαμβανόμενοι την εμβέλεια του παγκοσμίως αναγνωρισμένου επιστημονικού έργου του καθηγητή Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόταση των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca, και προχώρησαν στην συνδιοργάνωση της εκδήλωσης σε συνεργασία με τα διεθνή βραβεία G.Sciacca, των οποίων μέλος είναι ο κ. Δασκαλάκης, υπογράμμισε.

Ο αντιδήμαρχος εστίασε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει το θέμα της ομιλίας του καθηγητή το οποίο είναι : ‘Υπολογιστική επανάσταση: Πως οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας’, ένα θέμα εξαιρετικά επίκαιρο και ιδιαίτερα διαφωτιστικό κυρίως για τη νέα γενιά, τη γενιά που οδηγεί την ανθρωπότητα στην επανάσταση της υψηλής τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Κάλεσε όλους/ες τους συμπολίτες/σες να τιμήσουν με την παρουσία τους την ομιλία

σ.σ: θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου στις 19:00, στο αμφιθέατρο 1 του τμήματος πολιτικών μηχανικών του Δ.Π.Θ, στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων.

Σημείωσε, τέλος, ότι οι διοργανωτές μερίμνησαν για το σύνολο των οργανωτικών και τεχνικών θεμάτων.

Η υποψηφιότητα της Α.Σακελλαροπούλου για την ΠτΔ τιμά την Ξάνθη και τους Ξανθιώτες

Ερωτώμενος για την υποψηφιότητα της προέδρου του ΣτΕ, κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, με καταγωγή από τη Σταυρούπολη Ξάνθης από την πλευρά της μητέρας της, την οποία χθες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κ.Μητσοτάκης, ο κ. Φανουράκης υπογράμμισε ότι αποτελεί τιμή για όλη την πόλη και για όλους τους πολίτες. Σημείωσε δε ότι ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τα πανελλήνια μέσα ενημέρωσης για τον τόπο καταγωγής της, τον οποίο δημοσιοποίησε στο διάγγελμα του ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Σύσκεψη με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους πέριξ της κεντρικής πλατείας για απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων

Ο αντιδήμαρχος κ. Φανουράκης γνωστοποίησε επίσης ότι σύντομα ο Δήμος Ξάνθης θα ξεκινήσει μια πιλοτική πρωτοβουλία για την απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων πέριξ της κεντρικής πλατείας. Θα προηγηθεί σύσκεψη του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, του αρμόδιου αντιδήμαρχου καθαριότητας κ. Μπαντάκ Σιαμπάν και του κ. Μανώλη Φανουράκη με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της κεντρικής πλατείας, ώστε να προχωρήσει η πρόταση  του Δήμου για την εφαρμογή συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών με συγκεκριμένο τρόπο και ωράριο.

Ακούστε τον κ. Φανουράκη να μιλά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα